Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mai multe cluburi din Liga 1 au tergiversat testele anti-doping: ”Le trimitem cerere şi nu ne răspund”. Ce spune Balaj despre FCSB

EXCLUSIV | Mai multe cluburi din Liga 1 au tergiversat testele anti-doping: ”Le trimitem cerere şi nu ne răspund”. Ce spune Balaj despre FCSB

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, susţine că există cluburi în Liga 1 care tergiversează oferirea de informaţii despre locul în care se află jucătorii, atunci când aceştia sunt vizaţi de controale. Pe de altă parte, Balaj a subliniat că a avut din acest punct de vedere o colaborare excelentă cu FCSB, Viitorul, dar şi cu alte cluburi din Liga 1.

În ultimii ani, odată cu venirea lui Cristi Balaj la şefia ANAD, controalele antidoping în fotbalul românesc s-au înmulţit. Însă preşedintele ANAD susţine că nu toate cluburile sunt deschise atunci când vine vorba despre controale. Balaj susţine că a fost dezamăgit inclusiv de FRF atunci când a cerut informaţii despre jucătorii care vor merge la Jocurile Olimpice.

Mai multe echipe din Liga 1 tergiversează controalele antidoping

Cristi Balaj susţine că sunt echipe în Liga 1 care tergiversează controalele antidoping. Concret, preşedintele ANAD spune că aceste cluburi nu răspund la solicitarea prin care li se cer informaţii despre locul în care se află jucătorii, pentru fi testaţi antidoping.

Pe de altă parte, Cristi Balaj susţine că cele mai serioase cluburi din acest punct de vedere sunt Viitorul şi FCSB, care de fiecare dată răspund prompt şi oferă toate informaţiile solicitate de ANAD.

”FCSB-ul este una dintre echipele care este în top ceea ce înseamnă numărul de prelevări, analize. (Care e cea mai controlată echipă din Romania?) Cred că CFR şi FCSB, echipele care s-au bătut pentru campionat. FCSB-ul, Viitorul şi verific mâine (n.r. astăzi) echipe care să fie atât de profesioniste în ceea ce înseamnă colaborarea cu ANAD-ul, prin obligativitatea pe care o dau cluburilor să trimită locul de antrenament, orele, sunt ceas elveţian!

Cum trimit informaţiile obligatorii pe care alte cluburi nu le trimit şi nu vreau să dau numele lor. Şi le trimitem cerere, unde sunt şi nu ne răspund”, a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Cristi Balaj, dezamăgit şi de relaţia cu FRF

Preşedintele ANAD spune că nici Federaţia Română de Fotbal n-a arătat prea multă deschidere. Agenţia Naţională Anti-Doping a cerut informaţii despre jucătorii care se află în lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice, pentru a fi testaţi, însă răspunsul FRF a întârziat să apară.

”Şi FRF are un minus, am fost informat ieri (n.r. duminică) legat de informaţiile pe care trebuie să le dea asupra jucătătorilor care sunt în lotul lărgit pentru a participa la Olimpiadă. Sunt dezamăgit şi am rugat colegii să trimită şi FRF-ului, cum am trimis şi la alte federaţii, că trebuie să dea localizare, informaţii, nume sportiv pentru că sunt pregătiţi pentru control”, a mai spus Cristi Balaj.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare