Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mama lui Radu Drăguşin, încântată de faptul că fiul ei a fost prezent la EURO 2021

EXCLUSIV | Mama lui Radu Drăguşin, încântată de faptul că fiul ei a fost prezent la EURO 2021

Echipa națională

Comentarii

Svetlana Drăguşin, fostă baschetbalistă şi mama lui Radu Drăguşin, a oferit pentru Telekom Sport o declaraţie despre faptul că Radu Drăguşin a fost folosit foarte puţin de Adi Mutu, în meciurile din grupele EURO 2021.

Radu Drăguşin a fost luat de Adi Mutu în lotul pentru EURO 2021, însă fundaşul lui Juventus Torino a fost folosit doar aproximativ 30 de minute, în ultimul meci din grupă, cu Germania, scor 0-0. Mama lui Radu Drăguşin spune că nu este dezamăgită, deoarece fiul său este la început de carieră.

Mama lui Radu Drăguşin, mulţumită că fiul ei a jucat la EURO 2021

În cele trei meciuri din grupele EURO 2021, Adi Mutu a preferat să se bazeze pe un cuplu de fundaşi centrali format din Denis Ciobotariu şi Alex Paşcanu. Selecţionerul naţionalei de tineret şi-a atras însă foarte multe critici şi i s-a reproşat faptul că nu-l joacă mai mult pe Radu Drăguşin, mai ales că Ciobotariu greşise la gol atât în meciul cu Olanda, cât şi în cel cu Ungaria.

Mutu nu l-a titularizat pe Radu Drăguşin nici cu Germania, ultimul meci din grupă, însă l-a introdus în minutul 63, în locul lui Alex Paşcanu. Întrebată dacă este dezamăgită pentru că fiul său n-a fost folosit mai mult, mama lui Radu Drăguşin a oferit un răspuns fair-play.

Svetlana Drăguşin a declarat că fiul său se află la început de drum şi a apreciat în primul rând că a fost luat în lotul naţionalei de tineret, deşi el are doar 19 ani. Fosta baschetbalistă dezvăluie că i-a transmis fiului său că trebuie să aibă răbdare şi determinare:

”(Reporter: Un pic dezamăgită pentru faptul că Radu nu a jucat foarte mult la acest Campionat European de Tineret?) Nu, n-am cum să fiu dezamăgită. El este un sportiv născut în 2002, a fost convocat la un lot U21, este U19 acum. Sigur că-mi doresc să joace. Dar eu cred că fiecare are drumul lui şi timpul lui.

I-am spus să aibă răbdare, să lucreze, să se dăruiască. A fost momentul în care a intrat şi a demonstrat că poate să joace la U 21”, a declarat Svetlana Drăguşin, mama lui Radu Drăguşin, într-un interviu pentru Telekom Sport.

Naţionala de tineret a României a ratat calificarea în sferturile Campionatului European. Jucătorii lui Adi Mutu au avut acelşi număr de puncte ca primele două clasate, Germania şi Olanda, câte 5, dar au fost eliminaţi din cauza golaverajului mai slab.

Cât despre Radu Drăguşin, el este una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. Deşi a împlini 19 ani pe 3 februarie, fundaşul central a debutat deja pentru echipa de seniori a lui Juventus Torino.

De ce n-a fost folosit mai mult Radu Drăguşin. Explicaţiile lui Adi Mutu

Selecţionerul naţionalei de tineret a fost întrebat de ce nu se bazează mai mult pe Radu Drăguşin, în contextul în care Denis Ciobotariu şi-a arătat deja limitele. Adi Mutu a explicat că Drăguşin trebuie să mai acumuleze experienţă, în ciuda faptului că face parte din echipa de seniori a lui Juventus:

"Sunt oameni care îşi dau cu părerea, îi ascult, nu mă supăr. Radu Drăguşin e extraordinar. Are 18 ani, e tânăr, a jucat doar câteva minute pentru Juventus şi, dacă era aruncat de la început pe teren, emoţia meciului să nu-l fi cuprins, să nu fi făcut vreo greşeală pe teren. Să nu ardem etapele”, a explicat Adi Mutu.

Afla mai multe despre: svetlana dragusin 

viewscnt
Articole similare