Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Manifestul lui Ovidiu Haţegan: "Toată lumea e profesionistă, are un contract, dar noi nu!" Marea nemulţumire a arbitrului

EXCLUSIV | Manifestul lui Ovidiu Haţegan: "Toată lumea e profesionistă, are un contract, dar noi nu!" Marea nemulţumire a arbitrului

Superliga

Comentarii

Ovidiu Haţegan, cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a vorbit la Telekom Sport şi s-a arătat nemulţumit de faptul că, din cauza incadrării juridice, arbitrii români nu câştigă niciun ban în această perioadă a pandemiei de Coronavirus din cauză că nu au niciun salariu fix, de bază, trecut în contract.

Haţegan şi colegii săi abia aşteaptă să se reia Liga 1 şi competiţiile europene pentru a putea merge la meciuri şi să primească baremul, aceasta fiind singura modalitate prin care arbitrii câştigă bani. Centralul din Arad are de gând să se aşeze la masa negocierile cu reprezentanţii FRF şi LPF, cu prima ocazie, pentru a reuşi să obţină un salariu fix pentru el şi colegii săi.

Până când nu se vor relua meciurile, Ovidiu Haţegan şi toţi colegii săi din arbitraj nu vor câştiga niciun ban.

"Ştim că la un moment dat o să se reia şi campionatul şi meciurile din Europa. Deci sunt ferm convins că noi vom avea această şansă. Din păcate, în România şi nu numai, foarte mulţi oameni nu vor mai avea loc de muncă după această perioadă grea.

Când vom putea discuta, ne vom aşeza la masă cu cei din LPF şi din FRF, ca să găsim o altă formă, pentru că va trebui să avem un venit fix lunar. Sub o anumită formă legislativă, trebuie să discutăm cu ei, să avem bonusuri la meci. Nu neapărat să avem o creştere sau o scădere de barem, dar aceeaşi sumă pe care noi o câştigăm pe timpul unui an, să o împărţim altfel. Acum vedem cât este de dificil. Şi înainte am mai discutat, pentru că au fost cazuri în care am avut colegi accidentaţi, gen Radu Petrescu.... Radu Petrescu a stat nouă luni de zile, nu a avut nicio sursă de venit, ba a şi cheltuit pe problemele de sănătate.... De asta spun că trebuie să găsim altă formă de organizare şi sper să găsim înţelegere.

Nu e normal, dintre toţi oamenii din fotbal, noi suntem singurii amatori. Toată lumea e profesionistă, au un contract de muncă, lunar au o sumă pe care se pot baza, doar noi arbitrii nu avem"
, a spus Ovidiu Haţegan, la Telekom Sport.

Ultima partidă europeană arbitrată de Ovidiu Haţegan şi brigada sa a fost Valencia - Atalanta 3-4, din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Afla mai multe despre: ovidiu hateganliga 1arbitraj 

viewscnt
Articole similare