Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mari bătăi de cap pentru Rădoi înainte de EURO 2019. Ce se întâmplă chiar înainte de startul turneului: ”Am planul A, B şi C”

EXCLUSIV | Mari bătăi de cap pentru Rădoi înainte de EURO 2019. Ce se întâmplă chiar înainte de startul turneului: ”Am planul A, B şi C”

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi are câteva bătăi de cap cu selecţia pentru EURO 2019, în condiţiile în care ultima etapă din play-out-ul Ligii 1 este programată pentru 2 iunie. În plus, naţional de seniori trebuie să joace în preliminariile EURO 2020 cu o săptămână înainte de startul turneului final de tineret.

Mirel Rădoi a reuşit să califice naţionala de tineret la EURO după o pauză de 20 de ani. Selecţionerul României U21 lucrează deja intens la pregătirea turneului final din Italia, deşi mai sunt şapte luni până atunci. Una dintre cele mai mari bătăi de cap ţine de selecţie, în condiţiile în care mulţi jucători nu vor avea nici măcar o săptămână de vacanţă.

Primul meci de la EURO 2019 se joacă pe 16 iunie, dar naţionala României intră în competiţie pe 18 iunie. Însă începutul lunii iunie este încarcată pentru mulţi componenţi ai naţionalei de tineret. În primul rând, ultima etapă din play-out este programată pe 2 iunie. Apoi, urmează finala Cupei României şi sunt şi aici şanse să fie angrenaţi internaţionali români de tineret.

Nu în ultimul rând, în perioada 7-8 şi 10-11 iunie, echipa de de seniori trebuie să joace în preliminariile EURO 2020 şi jucători precum Tudor Băluţă, Cristi Manea, Denis Drăguş, Ionuţ Nedelcearu, Alex Cicâldău, Răzvan Marin, Ianis Hagi sau Alex Paşcanu au intrat deja în circuitul naţionalei. Cei opt fotbalişti pot juca atât în preliminariile EURO 2020, cât şi la turneul final din Italia, dar Mirel Rădoi va fi nevoit să-i recupereze într-un timp scurt.

”Avem câteva planuri: planul A, B şi C, în funcţie de echipele care se vor califica în play-off şi play-out, pentru că ştim că cei din play-off termină înainte, play-out-ul după. Finala Cupei va fi, probabil, pe 3 iunie şi atunci încercăm să dăm şi o vacanţă jucătorilor care vor fi selecţionaţi, să nu îi luăm direct de la meciurile din campionat, deja obosiţi atât fizic, cât şi mental, ce să-i mai aducem noi într-un cantonament? Şi atunci, în funcţie de următoarele meciuri, ceea ce se va întâmpla la nivel de Liga I, vom vedea chiar şi tragerea la sorţi a echipei naţionale mari, pentru că în iunie vor începe campaniile pentru Euro 2020 şi sunt două date oficiale în iunie, şi atunci vom vedea ce jucători va convoca Cosmin la echipa mare, şi atunci va trebui şi acolo să avem un plan”, a explicat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mirel radoieuro 2019liga 1echipa nationalaromania u21 

viewscnt
Articole similare