Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marian Drăgulescu a făcut o solicitare inedită Federaţiei de gimnastică

EXCLUSIV | Marian Drăgulescu a făcut o solicitare inedită Federaţiei de gimnasticăgalerie foto

Gimnastică

Comentarii

De o luna şi jumătate Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast al României, a depăşit graniţele ţarii. La propriu. A ales să se antreneze în Ungaria, alături de antrenorul Ştefan Gall, tehnicianul despre care Drăgulescu susţine că poate obţine în viitor, cele mai strălucitoare medalii la competiţiile internaţionale.

După o lună şi jumătate de pregătire în ţara vecină, Drăgulescu a povestit în exclusivitate pentru telekomsport.ro, detalii mai puţin ştiute despre această perrioadă de cantonament care e va încheia pe data de 1 aprilie. 

Telekomsport.ro: Marian, cum te-ai acomodat în Ungaria?

Marian Drăgulescu: Mă simt foarte bine. Condiţiile de pregătire pe care le-am găsit aici , la Gyor, sunt foarte bune. Mediul este unul excelent şi aş putea spune că am fost primit foarte bine de toată lumea. Nu îmi pare rău că am luat această decizie de a veni să mă pregătesc aici. A fost cea mai bună decizie a mea.

Tu ai luat această decizie de a te antrena în Ungaria datorită antrenorului Ştefan Gall alături de care ţi-ai dorit să îţi continui pregătirea. Cum a fost regăsirea cu antrenorul Gall?
Parcă nici nu ne-am fi despărţit. Chiar dacă nea Ciobi a plecat de ceva vreme din ţară, când am reluat antrenamentele cu dânsul e ca şi cum aş fi ieşit ieri din sala de gimnastică. A rămas acelaşi om. Acelaşi bun profesionist pe care-l ştiam.

Totuşi, ce are în plus Ştefan Gall, ca antrenor?
Dânsul este omul care mă înţeleg cel mai bine. Mă ştie foarte bine ca sportiv. Am obţinut împreună cele mai bune rezultate. Dacă nu ar fi fost aşa nici nu m-aş fi gândit să vin în Ungaria.

Pe pagina ta de faceboook ai postat un filmuleţ prin care ai încercat să demonstrezi care sunt diferenţele condiţiilor de pregătire dintre Ungaria şi România. Mai precis, despre ce este vorba?
Pai, am să vă dau un singur exemplu. Eu mă antreneze, după cum se ştie, la sol şi sărituri. Lângă masa de sărituri este o trambulină de care noi ne folosim atât în pregătire cât şi în concursuri. Ei, în sala de acasă, trambulina pe care o avem este una tare, rigidă, ca de concurs. În Ungaria am o trambulină elastică. O astfel de trambulină mă ajută să exersez mult mai multe elemente. Este foarte elastică. Am şi trimis o scrisoare, în acest sens, conducerii federaţiei noastre în ideea de a achiziţiona o astfel de trambulină

Crezi că vei fi sprijinit după toate disputele verbale care au fost între tine şi actuala conducere federală?
Da, sunt convins că da. Pentru că am solicitat acest lucru nu doar pentru mine. O astfel de trambulină ne va ajuta pe toţi,. Cât priveşte acele schimburi de replici eu  nu am făcut altceva decât să-mi exprim un punct de vedere faţă de  decizia  federaţiei de a-mi reduce anul trecut acea indemnizaţie.

În clipa de faţă ai activată renta viageră iar pe data de 1 aprilie vei renunţa la rentă. Cum va fi reintegrarea în lot?
Cred că una normală. Eu voi veni doar cu dorinţa de a-mi face cât mai bine treaba şi de a obţine cele mai bune rezultate în acest an şi nu numai.

Ai spus, de multe ori, că intenţionezi să ai o nouă săritură care să-ţi poarte numele. Care mai e situaţia în clipa de faţă?
Deja lucrez cu nea Ciobi la două sărituri care nu au mai fost prezentate niciodată de vreun gimnast. Dacă îmi vor ieşi şi le voi putea prezenta în concursuri cred că va fi o mare realizare.

Vorbim despre condiţiile de pregătire, despre Ungaria, spune-ne dacă ţi s-a întâmplat ca în puţinul timp liber pe care-l ai la dispoziţie ai avut intenţia de a da o fugă până la graniţa cu România....?
A, nu. În timpul liber, atât cât este, am preferat să mă plimb prin Budapesta. Este un oraş frumos. Foarte civilizat.

Cu români te-ai întâlnit prin oraş?
Da, au fost turişti care m-au recunoscut. Am povestit, am făcut fotografii...

Cu partea gastronomică te-ai acomdat?
Avem mâncare foarte bună aici. Se ştie că în Ungaria gulaşul este la putere. Mancarea lor tradiţională. O să o rog pe soţia mea, atunci când vin acasa, ca, din caând în când, să-mi gătească un gulaş.  (nr râde)

Cum ai reuşit să depăşeşti bariera de limbă? Ai învăţat câteva cuvinte în maghiară?
Măi, să ştii că mai înţeleg câte ceva. Multe cantonamente le-am făcut la Târgu Mureş. Aşa că mai ştiam câteva cuvinte în maghiară încă înainte de a pleca din ţară.

Cu ce rămîi după acest cantonament în Ungaria?
Să ştii că am învăţat foarte multe lucruri şi de la colegii mai tineri, care se pregătesc aici. Sunt chestiuni pe care le voi aplica şi în ţară. Nu trebuie să te antrenezi neapărat cu numărul unu pentru a putea învăţa ceva. De acoolo de unde te aştepţi mai puţin ai de învăţat.

În sala de la Gyor te antrenezi alături şi de Olivia Câmpian, gimnasta de la Deva care a ales să concureze pentru Ungaria. Cum s-a acomodat? Ce sfaturi i-ai dat?
Din ce am văzut eu merge foarte bine. Este într-un mare progres.A fost foarte bine primită aici. Este o gimnastă talentată. Eu am sfătuit-o să-şi facă treaba cât mai bine pentru că doar aşa vor veni şi rezultatele.

Marian, ce obiective ai pentru 2018?
Pentru mine, obiectivele principale rămân Campionatele Europene şi Mondialele. Iau totul pas cu pas. Iar, în 2020, să ajung să mă bat pentru medalia de aur la Olimpiadă.

Şi-a plătit singur cantonamentul de pregătire

3000 de euro. Aceasta este suma pe care Marian Drăgulescu a scos-o din buzunarul său pentru a-şi plăti cantonamentul de pregătire în Ungaria. "Când vrei să ţinteşti către un obiectiv important nu contează efortul pe care -l faci. Nici măcar cel financiar!", declara Drăgulescu înainte de plecarea spre Ungaria.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stefan gallmarian dragulescugimnasticaungaria 

viewscnt
Articole similare