Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marius Avram, ultimele detalii despre VAR în Liga 1! "Ăsta a fost primul moment care pentru mine a fost un şoc!"

EXCLUSIV | Marius Avram, ultimele detalii despre VAR în Liga 1! "Ăsta a fost primul moment care pentru mine a fost un şoc!"

Superliga

Comentarii

Managerul de proiect pentru implementarea VAR în Liga 1, Marius Avram, a oferit ultimele detalii despre implementarea arbitrajului video.

Tehnologia VAR ar putea ajunge în curând şi în fotbalul românesc. Subiectul a fost atacat de Marius Avaram în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

"Ăsta a fost primul moment care pentru mine a fost un şoc!"

Marius Avram spune că s-a ajuns la un acord între forurile supreme din fotbalul românesc în privinţa implementării VAR în România.

Cu toate acestea, costurile pentru noua tehnologie dau mari bătăi de cap oficialilor: "S-a ajuns la un acord ca FRF şi LPF să plătească împreună, jumătate fiecare, din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor, sumă estimată de către FRF la 550.000 de euro. Din păcate, pentru mine a fost o surpriză totală că până acum nu am avut absolut deloc, din partea FRF, un document în care să primesc defalcat, foarte, foarte precis, pe ce se vor cheltui aceşti 550.000 de euro, aceşti o grămadă de bani. Alexandru Deaconu spunea că, dacă am lucra şapte zile din şapte, opt ore pe zi, ar dura şase luni de zile pregătirea arbitrilor. Noi avem şi campionat, deci ar dura zece. Ăsta a fost primul moment care pentru mine a fost un şoc.

Ipoteza de la care noi pornim în acest calcul este că fiecare arbitru trebuie pregătit individual. De aici vin costurile cele mai mari. Deci 400.000 din 550.000 de euro reprezintă de fapt plata acestor arbitri timp de zece luni. UEFA i-a chemat pe toţi la un curs, 20-30 de arbitri, şi anumite lucruri le făceau toţi odată.

Hai să zicem că plecăm de la calculul ăsta şi am înghiţit găluşca. Nu ne-am dat seama ce se întâmplă, nu ne-am prins. Atunci de ce trebuie să îl plătesc pentru aceste 29 de ore, pe arbitru, pentru zece luni? Deci pentru patru zile, arbitrul trebuie plătit zece luni? Sunt ţări în care a durat două, trei luni luni. În Israel. Atât a durat pregătirea arbitrilor", a declarat Marius Avram pentru Telekom Sport. 

Pentru ca tehnologia să fie corect implementată, cavalerii fluierului din România ar trebui instruiţi în acest sens.

Avram a vorbit şi despre acest subiect: "Nu s-a început nicio pregătire a arbitrilor în România. Am participat personal la cursurile la care ei au spus că au început pregătirea pentru VAR. A venit un specialist VAR, care ne-a prezentat ce înseamnă acest sistem VAR. A stat două zile la Mogoşoaia, a ţinut nişte cursuri, ne-a prezentat nişte faze, nişte situaţii, şi a plecat. Dacă asta este pregătirea arbitrilor, atunci da.... A început", a mai spus Marius Avram. 

Afla mai multe despre: marius avrammarius avram liga 1var liga 1 

viewscnt
Articole similare