Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Marius Şumudică, analiză în direct despre naţionala României. „Băi frate să îţi pună atâtea probleme Armenia?”. Nici Rădoi nu a scăpat: „Ai început cu stângul”

EXCLUSIV Marius Şumudică, analiză în direct despre naţionala României. „Băi frate să îţi pună atâtea probleme Armenia?”. Nici Rădoi nu a scăpat: „Ai început cu stângul”
Comentarii

România a pierdut în faţa Armeniei, ieri, scor final 2-3.

Marius Şumudică, antrenor cu experienţă, a vorbit, acuma seară, pentru Telekom Sport, despre jocul naţionalei. Din analiza la rece făcută de Şumi, a lipsit abordarea, ieri, împotriva Armeniei.

„Abordarea jocului mi se pare greşită. Nu avem niciun mijlocaş închizător, iar toate acţiunile adversarilor vin pe zonă centrală. Fiecare adversar şi-a creat 4-5 ocazii de a marca, ceea ce nu este normal. Şi ieri, la primul gol, nu există să urce un jucător 40-50 de metri cu mingea la picior. Nu se poate, orice echipă are un număr 6, un jucător care recuperează.

Decât să joc fundaş dreapta cu Ovidiu Popescu, mai bine joc închizător cu el. Eu am avut încredere, tot timpul am zis că va fi un antrenor care va deveni unul foarte bun, dar din păcate, a început cu stângul această campanie. Un jucător, număr 6, trebuie să aibă un tackling în fişa postului, joc de cap, păi dacă voi îmi spuneţi că cei doi jucători din faţa apărării au aceste calităţi...

„Este unul dintre secretele mele, n-ar trebui să spun”

Stanciu joacă incredibil la Slavia, iar eu îl aduc la 70 de metri de poarta adversă? Băi frate, să-ţi pună atâtea probleme Armenia, iar Niţă să aibă atâtea mingi de scos...cine e Armenia? Sunt momente pe care trebuie să le gestionezi bine în timpul unui joc. Când să faci schimbările, cum să le faci, apoi este foarte important începutul de joc, pentru că face parte din portofoliul oricărui antrenor.

Este unul dintre secretele mele, n-ar trebui să spun. Noi n-am ştiut să le gestionăm, apoi facem schimbări pe care eu nu le-am înţeles. Eu jucam fără niciun vârf. Îl scoteam pe Puşcaş şi îl băgam pe Mihăilă. La 2-1 Armenia trebuia să atace, cu Mihăilă îi omoram. Dar tu ai pierdut centrul terenului”, a declarat tehnicianul în direct la Telekom Sport.

Şumudică, dezamăgit şi de Puşcaş

Întrebat despre jocul lui George Puşcaş, cel care şi-a lăsat echipa în 10 oameni, după ce a văzut cartonaşul roşu de la arbitrul partidei, Şumudică a mărturisit sincer: „Puşcaş, cu toată stima pentru el, e un băiat drăguţ, joacă în Anglia, a jucat prin Italia, dar ieri a fost slab. Îmi pare rău pentru Rădoi, pentru că eu vă spun sincer, văd în el un antrenor de mare viitor, dar ieri l-a trădat lipsa de experienţă”.

 România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele partide oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

Afla mai multe despre: marius sumudicaechipa nationalamirel radoi 

viewscnt
Articole similare