Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Marius Urzică, la un pas să devină un mare actor de cinema. Sergiu Nicolaescu dorea să-l distribuie într-un film de-al său

EXCLUSIV | Marius Urzică, la un pas să devină un mare actor de cinema. Sergiu Nicolaescu dorea să-l distribuie într-un film de-al său

Diverse

Comentarii

Câteodată, marii regizori îşi caută interpreţi pentru rolurile principale ale filmelor pe care le produc chiar în rândul sportivilor de mare performanţă. Nu de puţine roluri de mare succes au fost interpretate magistral de sportivi de top.

În România, ultimul exemplu în acest sens îl reprezintă Sandra Izbaşa şi Gică Craioveanu. Cei doi au fost distribuţi în filmul "Faci sau taci", regizat de Iura Luncaşu. Cu ani în urmă însă, unul dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei noastre, Sergiu Nicolaescu, îşi propusese să-l transforme pe un uriaş gimnast român într-un actor de talie internaţională.

Marius Urzică, campion olimpic la cal cu mânere, intrase foarte serios în vederile maestrului cinematografiei române care intenţiona să-l distribuie pe Urzică într-un rol principal, în unul dintre filmele sale. Urzică ar fi trebuit să joace să devină un comisar de poliţie din anii '40. Parafrazând titlul unei cunoscute cărţi, "Timpul n-a mai avut răbdare", Nicolaescu n-a mai apucat să-şi ducă la îndeplinire acest vis al său legat de Marius Urzică.
 
Campionul olimpic şi-a amintit însă pentru telekomsport.ro de acel moment. "Da, aşa este. Domnul Nicolaescu dorea să joc într-un film de-al dânsului. La acea vreme chiar am citit un interviu dat de dumnealui în care vorbea despre acest lucru. N-as fost însă să fie. Mi-ar fi plăcut însă tare mult să colaborăm" a precizat Urzică pentru telekomsport.ro.
 
Marius Urzică a jucat totuşi în două piese de teatru puse în scenă de Răzvan Mazilu şi Claudiu Bleonţ fiind distribuit şi într-un film de lung metraj, produs de canadieni şi intitulat sugestiv "White Palms". În prezent, Urzică este antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică al României iar colaborarea sa cu lumea teatrului sau a filmului a rămas doar un vis frumos: "Din păcate, acum nu mai am timp de aşa ceva", a mai spus el.    

Afla mai multe despre: marius urzicărolfilmsergiu nicolaescu 

viewscnt
Articole similare