Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Medicul celor de la FC Botoşani, depistat cu COVID-19, spune lucrurilor pe nume: "Dacă nu era meciul, nu aflam că am acest virus"

EXCLUSIV | Medicul celor de la FC Botoşani, depistat cu COVID-19, spune lucrurilor pe nume: "Dacă nu era meciul, nu aflam că am acest virus"

Fotbal

Comentarii

Medicul celor de la FC Botoşani, Petre Rădăuceanu, depistat pozitiv cu COVID-19, a vorbit, la Telekom Sport, despre cum a aflat că deţine virusul şi ce contact a avut cu echipa.

Partida dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani, programată iniţial astăzi, a fost suspendată după ce medicul echipei moldovene, Petre Rădăuceanu, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Automat, Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în interiorul clubului, pentru a afla dacă există şi alţi jucători care au luat contact cu medicul echipei şi dacă există pericolul răspândirii interne a viruslui. La finalul anchetei, se va decide dacă membrii echipei vor intra în carantină timp de 14 zile sau nu, apoi se va decide programul echipei.

În prezent, medicul Petre Rădăuceanu este află internat la spital, sub supravegherea medicilor.

Mă simt bine, nu au apărut niciun fel de simptome. Sperăm să fie aşa şi în continuare, adică să dispară virusul. Dacă nu era meciul să facem testarea, cred că nici acum nu băgam de seamă că am acest virus. Nu a existat contact cu echipa. Acum eram în concediu medical, la spital nu am fost. Având probleme cu tensiunea, am stat cât mai mult acasă, pentru a mă trata corespunzător. Am supravegheat totul din exterior. Echipa a plecat separat, iar eu cu delegatul şi un maseur am plecat cu altă maşină. Noi am ajuns înainte. Tot timpul mergem înainte ca să putem rezolva alte probleme, ca echipa să nu aştepte. Ieri, în jurul orelor 15:00, am fost informat de rezultat. Echipa a ajuns ceva mai devreme la hotel şi se aşezase la masă. Sigur, eu cu cine eram în maşină eram deja la masă, dar separat. Nu am intrat în contact cu ei. S-a anunţat la Botoşani, dar şi la Craiova, deoarece eram în zona lor. M-a sunat doamna doctor de la DSP Craiova şi m-a întrebat cum mă simt. Mi s-a recomandat internarea, căci aşa se face legal. S-a făcut ancheta epidemiologică şi la echipă, pentru a ne edifica”, a declarat acesta, pentru Telekom Sport.

Principala problemă a tuturor este dacă medicul a avut sau nu contact cu alţi membrii din echipă, dacă există riscul unei răspândiri comunitare, interne, în echipă.

Eu nu am avut contact cu ei. Consider că nu există niciun risc. Nu a existat un contact direct. Celălalt jucător nu ştiu dacă a intrat în contact, nu aş putea să vă spun. Când s-au recoltat analizele eu eram plecat. Băieţii se mai întâlnesc şi stau de vorbă. Nu ştiu acum cât de aproape au fost. De când am aflat că sunt pozitiv, m-am izolat. Nu am mai ţinut legătura cu ei. Am fost anunţat mai târziu că ei pleacă la Botoşani. S-ar putea să fi luat acest virus de pe stradă. Am mai scos masca, să pot respira mai bine...şi acolo poate. N-aş putea spune exact. Mă simt obligat moral faţă de toată lumea, mi-am cerut scuze. Băieţii şi conducerea au fost extraordinari, dar senzaţia este una neplăcută pentru mine”, a adăugat medicul Petre Rădăuceanu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare