Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mihalcea, despre momentele grele trăite alături de Contra la naţională: "Ar fi rămas în continuare dacă reacţia jucătorilor din meciul cu Spania era alta"

EXCLUSIV | Mihalcea, despre momentele grele trăite alături de Contra la naţională: "Ar fi rămas în continuare dacă reacţia jucătorilor din meciul cu Spania era alta"

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra (43 de ani) i-a influenţat foarte mult, în bine, cariera de antrenor lui Adrian Mihalcea (43 de ani). O recunoaşte chiar antrenorul lui Dinamo. Mihalcea a fost instalat recent în funcţia de antrenor al "câinilor", după ce a fost secundul lui "Guriţă" la echipa naţională, iar acesta dezvăluit pentru Telekom Sport cum i-a influenţat acesta cariera şi alegerea de semna cu trupa din Ştefan cel Mare.

"Cu Cosmin Contra am vorbit înainte să mă fac antrenor. El a fost prima persoană cu care am stat de vorbă şi mi-a dat tot felul de materiale atunci. Cu Cosmin Contra am vorbit bineînţeles înainte să preiau Dinamo. Cosmin m-a şi ajutat prin faptul că mi-a dat posibilitatea să lucrez cu el la echipa naţională. Deci tot ce înseamnă cariera mea, de la început până la această perioadă în momentul în care am preluat Dinamo, se leagă cumva de Cosmin Contra.

(n.r. - Sunteţi şi rude...) Da, sunt naşul lui de cununie, sunt naşul copiilor... Avem, înainte de toate, o prietenie foarte strânsă, de foarte mult timp. (n.r. - Cum l-ai caracteriza, în trei cuvinte?) Foarte.... preocupat, un tip energic şi un antrenor foarte bun"
, a spus Mihalcea, pentru Telekom Sport.

Mihalcea a vorbit şi despre ultima perioadă petrecută alături de Cosmin Contra la naţională şi a spus că a fost o perioadă foarte grea, dar că a trecut peste. Acum antrenor la Dinamo, tehnicianul de 43 de ani a dezvăluit faptul că fostul selecţioner ar fi rămas pe banca naţionalei şi pentru barajul cu Islanda, cu o singură condiţie, însă.



"Noi am stat în acea perioadă foarte mult împreună şi ştiu mai mult decât ştie toată lumea. Şi într-adevăr a fost foarte afectat. Mai mult de ceea ce s-a întâmplat în jurul echipei naţionalei, dar în ultimele meciuri şi în sânul echipei naţionale. Dar am reuşit, şi chiar vorbeam zilele trecute cu Cosmin, şi el a reuşit să se detaşeze, lucru foarte important pentru viitoarele noastre cariere. Dar acele săptămâni, luni, au fost ale dracu de grele. Nu încercam să găsim alibi sau scuze, dar cumva voiam să avem răspunsuri la întebările noastre. Pe care, eu cel puţin, le-am găsit.

După meciul cu Suedia au fost trei zile grele până la meciul cu Spania. A fost o primă reacţie a lui în care a vrut să renunţe, dar după discuţiile cu domnul Burleanu, cu domnul Stoichiţă, după discuţiile cu cei apropiaţi, eu, Jerry, Javi şi ceilalţi din staff, am avut un dialog şi am avut o compatibilitate cu toţi din jurul nostru, s-a gândit şi ar fi rămas în continuare la echipa naţională, dacă reacţia din meciul cu Spania, a jucătorilor, era alta decât ceea ce s-a întâmplat

Ar fi rămas pentru baraj. Aveam posibilitatea să ne calificăm şi din baraj, dar văzând reacţia jucătorilor, a considerat că este mult mai important să vină cineva nou. Când apare ceva nou, nu ştii dacă este bun sau rău. 8.01 Dar este ceva nou, metopde noi, discurs nou, impact nou... şi atunci jucătorul poate să reacţioneze mult mai bine. Lucru care ni s-a întâmplat şi nouă când am venit la echipa naţională"
, a spus Mihalcea.

Afla mai multe despre: adrian mihalceacosmin contraechipa nationala 

viewscnt
Articole similare