Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ministrul Sportului, detalii despre reluarea competiţiilor: "Să nu-şi imagineze nimeni asta". Cei doi factori de care depinde totul

EXCLUSIV | Ministrul Sportului, detalii despre reluarea competiţiilor: "Să nu-şi imagineze nimeni asta". Cei doi factori de care depinde totul

Diverse

Comentarii

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat că se lucrează la un plan pentru reluarea competiţiilor sportive, dar s-a ferit să avanseze o dată exactă în acest sens.

"Lucrăm la un plan de reluare a activităţilor sportive, dacă evoluţia pandemiei ne va permite acest lucru, etapizat, gradual, vom relua antrenamentele şi competiţiile ulterior. Încercăm cu cei de la Ministerul Sănătăţii să definim regulile epidemiologice în ceea ce priveşte reluarea pregătirilor sportivilor, individuală, de grup, centralizată, dar atenţie foarte mare, tot ceea ce contează sunt siguranţa şi sănătatea publică.

Să nu-şi imagineze nimeni că vom porni competiţiile sau antrenamentele ca urmare a unor presiuni din partea organizatorilor sau a celor care participă la acest fenomen. Nu avansăm niciun fel de dată care să fie, Doamne fereşte, contrazisă de evoluţia acestui coronavirus.

Sunt doi factori care vor contribui la stabilirea acelui moment. Unu, evoluţia epidemiei, dacă panta va fi descendentă în ceea ce priveşte numărul de infectări şi de decese şi evoluţia va fi una pozitivă pentru societate, se vor crea premisele deschiderii acestei competiţii şi al doilea, de aceste reguli şi de acest cadru legislativ pe care îl vom introduce într-o ordonanţă şi care trebuie respectat cu sfinţenie. Nu mai poţi să faci sport cum făceai înainte. Vor fi foartem ulte ocndiţii referitoare la testarea lor, la izolarea lor, la cum se vor desfăşura antrenamentele", a declarat Ionuţ Stroe, într-o intervenţie la Telekom Sport.

"Testarea sportivilor înainte de competiţii şi de cantonamente este o măsură care trebuie impusă"

Ministrul Sportului a subliniat că sportivii vor fi testaţi pentru Covid-19 înaintea reluării competiţiilor: "Testarea sportivilor înainte de competiţii şi de cantonamente este o măsură care trebuie impusă, cel puţin din discuţiile purtate cu cei de la Ministerul Sănătăţii, să ne spună cu ce frecvenţă trebuie făcută această testare".

Afla mai multe despre: stroe 

viewscnt
Articole similare