Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mircea Bornescu a dezvăluit de ce a plecat de la U Craiova. Dialogul pe care l-a avut cu Mititelu: "A fost o chestie de orgoliu"

EXCLUSIV | Mircea Bornescu a dezvăluit de ce a plecat de la U Craiova. Dialogul pe care l-a avut cu Mititelu: "A fost o chestie de orgoliu"

Top Interviuri

Comentarii

Mircea Bornescu a devenit un portar consacrat la Universitatea Craiova, însă în 2009 a decis să părăsească echipa din Bănie şi a semnat cu Rapid. La emisiunea Top Interviu de la Telekom Sport, Bornescu a dezvăluit motivul pentru care a ales să nu mai rămână la Craiova.

Conform spuselor lui Bornescu, el câştiga foarte bine la Craiova, însă pentru a semna un nou contract, dorea o mărire de salariu, pe care Adrian Mititelu nu putea să i-o ofere. Fostul portar a dezvăluit şi discuţia pe care a avut-o cu Mititelu în momentul în care s-a decis să plece. 

"Am plecat la Rapid în 2009. Au fost nişte discuţii contractuale, intram în ultimul an de contract. MI s-a propus să rămân la Universitatea Craiova pe acelaşi salariu. Nu spun că nu aveam un salariu bun, aveam un salariu foarte bun însă a fost mai mult o chestie de orgoliu. Pentru că unora dintre jucători li se mărise contractele. 

Şi m-am dus şi am spus ”fă-mi şi mie la fel ca ei!”. Mi-au zis că nu sunt bani, că urmează o criză. Într-adevăr, era perioada de criză, deja uşor, uşor începuse şi la noi să se simtă efectele acelei crize. Însă nu ştiam şi nu concepeam ce înseamnă o criză financiară, nu ştiam exact ce se întâmplă, care sunt motivele şi o ţineam pe a mea, ”vreau să îmi măreşti contractul la fel ca ceilaţi”. Eram şi îndreptăţit, fusesem la echipa naţională, jucam bine", a spus Bornescu. 

Astfel, după 113 meciuri la U Craiova şi şase goluri marcate, Bornescu pleca de la Craiova la Rapid, însă perioada petrecută în Bănie a fost una foarte importantă în cariera fostului internaţional. 

"Mi-a fost destul de greu pentru că am crescut odată cu acea echipă, cu aceşti jucători, pot spune că am fost un factor în echipă destul de important la crearea acestei echipe din punct de vedere emoţional în vestiar. Eram unul dintre jucători, alături de Dorel Stoica, Costea, Ciucă, creasem un nucleu de jucători şi încercam să nu existe animozităţi în echipă. Tot timpul ne rezolvam problemele acolo între noi", a mai spus fostul portar. 

După plecarea de la Craiova, Bornescu a mai jucat pentru Rapid, Petrolul Ploieşti, U Cluj şi FC Voluntari. 

Afla mai multe despre: mircea bornescurapidu craiova 

viewscnt
Articole similare