Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Mirel Rădoi a făcut analiza grupei României din Liga Naţiunilor: "Nu e uşoară! E echilibrată!"

EXCLUSIV Mirel Rădoi a făcut analiza grupei României din Liga Naţiunilor: "Nu e uşoară! E echilibrată!"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a în Liga B a ediţiei din 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

EXCLUSIV Mirel Rădoi a făcut analiza grupei României din Liga Naţiunilor: "Nu e uşoară! E echilibrată!"

În urma tragerii la sorţi care a avut loc joi seara, la Nyon, în Elveţia, România va fi în grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru.

Tricolorii au avut o doză destul de mare de şansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia.

Mirel Rădoi, fostul selecţioner al României, a analizat Grupa României din Liga Naţiunilor. 

"Nu e uşoară! E echilibrată! Pentru că aşa s-a spus şi la grupa de mondial! E o grupă uşoară, terminăm... Nu, e o grupă echilibrată, că ne uităm că sunt sub noi în clasamentul coeficienţilor, asta e altă problemă, dar eu vă spun nu sunt uşoare meciurile la echipa naţională.

Faci o analiză mai concretă şi vezi, nu mai este poate un Pjanici, nu mai este un Dzeko dar îl au pe un Susici, după aia te duci la celelate şi vezi că îl au pe Puky care e golgeter are 30 şi ceva de ani, vezi că joacă un 5-3-2, chiar am avut plăcerea să îl cunosc la tragerea la sorţi la Liga Naţiunilor în trecut, am călătorit în acelaţi autobuz de la aeroport către hotel cu antrenorul Findandei şi am avut o discuţie mai mult decât interesantă cu el despre fotbal şi mi-a zis eşti curajos dar în acelaşi timp şi nebun să faci lucrul ăsta, să faci schimbul de generaţii şi să încerci să şi joci ofensiv să faci pressing. După aceea Muntenegru vedem pe un Radunovici, o echipă care e imprevizibilă am văzut-o şi cu Turcia, o echipă bună, deci eu zic că sunt echipe echilibrate.

Acum dacă vin şi spun eu într-adevăr e o echipă foarte slabă că uite ce ne arată coeficienţii că sunt sub noi, nu fac altceva decât să pun o presiune inutilă pe noul antrenor şi ştiu că nu este uşor, adică aş putea să vin acum să spun tipic româneşte că dacă nici acum nu ne calificăm de pe primul loc... Nu! Nu este aşa pentru că meciurile sunt foarte echilibrate şi cel mai mic detaliu îţi poate face diferenţa.

Şi un moment ce s-a întâmplat meciul nostru în Armenia, un offside nevăzut a schimbat cu totul şi cu totul situaţia, o schimbare pe care noi am gândit-o să închidem jocul, cu introducerea lui Creţu în faţa apărării, tocmai el a făcut un penalty, adică cel mai mic detaliu îţi poate întoarce orice soartă a calificării.

Îţi dai seama că nici Creţu nu a vrut să facă penalty, nici tuşierul ăla dacă vedea şi era sigur ridica fanionul, 1 punct acolo, cu 1 punct acolo poate situaţia era altfel, dar nu e uşor la echipa naţională pentru că fiecare detaliu contează", a declarat Mirel Rădoi pentru telekomsport.ro. 

 

Dică pune presiune pe viitorul selecţioner: "Ar trebui să termine pe primul loc!". Ce a spus MM despre grupa din Liga Naţiunilor | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: naţională românieimirel radoi 

viewscnt
Articole similare