Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mirel Rădoi şi-a făcut lista cu jucătorii pe care se va baza în preliminariile Mondialului din Qatar: "Cred că ştiu 15 din ei!"

EXCLUSIV | Mirel Rădoi şi-a făcut lista cu jucătorii pe care se va baza în preliminariile Mondialului din Qatar: "Cred că ştiu 15 din ei!"
Comentarii

Mirel Rădoi (39 de ani) şi-a făcut deja un plan vis a vis de abordarea preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Selecţionerul are deja o listă cu jucători pe care se va baza în meciurile de calificare la turneul final. Invitat la Telekom Sport, Rădoi a vorbit şi despre sistemul de joc pe care-l va utiliza.

Selecţionerul naţionalei a fost invitat la Telekom Sport, marţi seara, şi a vorbit despre planuril de viitor al naţionalei, după ce a confirmat că va rămâne pe banca tehnică şi pentru preliminariile Mondialului din Qatar. Mirel Rădoi are deja o listă de 15 jucători pe care sigur se va baza în preliminarii, dar se pare că sistemul de joc nu va fi doar unul singur.

Rădoi a şi explicat de ce. Până acum, din meciuril pe care le-a jucat, Rădoi a folosit sisteme ca 4-3-1-2, 4-3-3 sau 3-4-3.

"(n.r. - Ai în minte jucătorii cu care ataci mondialul?) Cred că 15 jucători îi ştiu. (n.r. - Sistem de joc ai în minte?) Dacă vedem că lipsesc jucători care pot să joace un sistem, se va schimba. dacă vedem că adversaul întâmpină probleme într-un sistem în care adversarii au pus mari probleme sau au câştigat meciuri, vom schimba sistemul. Am căutat să fie un sistem de joc unde să putem să risipim energie doar în momentul în care să avem o reacţie după pierderea mingii sau să putem să facem presing. Această statistică arată că în momentul în care ai posesie şi ai reacţie după pierderea mingii sau faci presing, cel mai mult efort îl pierzi în sistemul 4-2-3-1. Şi atunci noi am evitat să jucăm acest sistem şi prin prisma acestui fapt", a spus Mirel Rădoi la Telekom Sport.

EXCLUSIV | "Vom face asta în continuare. Nu-mi schimb principiile!". Mirel Rădoi dă asigurări că naţionala României va juca în continuare ofensiv

Mirel Rădoi merge în continuare pe mâna sa şi vrea ca naţionala să joace ofensiv, indiferent de adversara pe care o întâlneşte. "Şi o să facem asta în continuare. Eu nu o să îmi schimb principiile. Conducerea Federaţiei ştie lucrul ăsta. Dacă va fi să ajungem într-un moment în care depindem să mergem la Mondial, nu o să vedeţi 10 jucători în atac", a mai spus Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mirel radoiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare