Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Miriuţă ştie cine merită să fie decarul naţionalei: "El e un număr 10"

EXCLUSIV | Miriuţă ştie cine merită să fie decarul naţionalei: "El e un număr 10"
Comentarii

În opinia lui Vasile Miriuţă, Alexandru Maxim (28 de ani) este cel mai potrivit pentru a purta pe spate numărul 10 la echipa naţională. Jucătorul lui Mainz a revenit la prima reprezentativă pentru "dubla" cu Muntenegru şi Serbia din Liga Naţiunilor.

"El e un număr 10. Mai joacă şi în bandă, dar numărul 10 e un număr greu să îl porţi pe spate. Eu zic că merită", a declarat Miriuţă pentru Telekom Sport în legătură cu alegerea lui Alexandru Maxim de a avea la naţională numărul lui Hagi sau al lui Mutu. 

Fostul antrenor al lui CFR Cluj şi Dinamo a vorbit şi despre situaţia internaţionalului la echipa de club. "Ar merita să joace mai mult. A fost şi la Stuttgart şi a jucat puţin, eu chiar mi-aş dori să joace mai mult pentru că are calităţi. Nu mai putem să zicem că nu s-a acomodat la fotbalul german că e de mult timp acolo. Eu sper să rămână titular, să joace meci de meci, pentru că e foarte important lucrul ăsta şi pentru el şi pentru echipa naţională. 

Sper să explodeze odată că e timpul acum, pentru că dacă nu va exploda acum va fi greu mai târziu. Calităţi are, mă gândesc că în anii ăştia deja a dobândit altă mentalitate, aia nemţească". 

Maxim joacă din 2013 în Germania, după ce a fost cumpărat de VfB Stuttgart cu 1,5 milioane de euro de la Pandurii Târgu Jiu. În 2017, jucătorul născut la Piatra Neamţ a plecat la Mainz. În sezonul trecut, mijlocaşul a jucat 22 de meciuri în Bundesliga, însă doar în 11 dintre ele a fost titular. 

În actualul sezon a bifat din Bundesliga a bifat doar 67 de minute în tricoul lui Mainz. 2 milioane de euro este cota actuală a lui Alex Maxim, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. 

Afla mai multe despre: alexandru maximmainzmiriutaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare