Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Model şi pentru alte sporturi: ”Dacă vor fi oameni ca Gică Hagi, vom avea sport în România”

EXCLUSIV | Model şi pentru alte sporturi: ”Dacă vor fi oameni ca Gică Hagi, vom avea sport în România”

Baschet

Comentarii

Carmen Tocală, fost preşedinte al FR Baschet, a fost aleasă membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale (FIBA).

În luna iunie, Carmen Tocală a devenit şi vicepreşedinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcţie. ”În România, autonomia federaţiilor sportive înseamnă monopol şi nu trebuie să se întâmple acest lucru. Strategiile şi toate planurile de acţiune sunt ale federaţiilor. Cred că noi ne focusăm pe medalii şi nu mai este momentul să ne focusăm. În România există copii care practică, părinţi care îşi doresc şi eu aş vrea să aducem copii motivaţi care chiar dacă nu au acum financiar cum să vină la sport, să beneficieze de nişte programe, de ajutor şi în felul acesta să obţinem şi performanţe” a mărturisit Carmen Tocală pentru Telekom Sport.

”Numai în România există această mentalitate, dacă fac sport nu mai fac şcoală. Nu există aşa ceva. Fac sport, fac şi şcoală.Trebuie să înţelegem, medalia este o consecinţă. Noi nu avem obiectiv altceva decât medalie şi nu ne uităm decât la JO. Dacă putem să depăşim obiectivul medalia, probabil că vom avea şi sport” a mai spus Tocală pentru Telekom Sport.

Hagi, un adevărat model

Proiectul lui Hagi de la Academie este un adevărat model, chiar şi pentru alte sporturi. O confirmă însăşi Carmen Tocală: ”Dacă luăm modelul Gică Hagi, există sport în România. Dacă vor fi oameni ca Gică Hagi, vom avea sport în România. Dacă vor fi oameni ca Nadia Comăneci care face la Oklahoma o şcoală şi ea însăşi antrenează, vor fi oameni. Noi avem foarte mari lacune, sportivi de înaltă performanţă care nu mai vin să dea ceva înapoi, cu tot rspectul faţă de noi toţi şi să încerce să antreneze. România nu lucrează în contextul internaţional. Nu analizează şi nu îşi face strategii în contextul internaţional. Noi putem să ne dezvoltăm, dacă ceilalţi se dezvoltă mai bine decât noi, asta este”

Carmen Tocală (57 de ani) activează de nouă ani în Board-ul FIBA Europe, iar în cariera sa a condus FR Baschet, timp de 13 ani, precum şi Autoritatea Naţională pentru Sport. Este fostă jucătoare a naţionalei României, iar după ce a încheiat sportul de performanţă a fost antrenor şi manager.

Afla mai multe despre: gică hagicarmen tocală 

viewscnt
Articole similare