Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Momentul adevărului la Dinamo. Spaniolii au pus la punct toate detaliile şi i-au dat ultimatum lui Negoiţă: "Să vedem acum dacă vrea sau nu să vândă clubul"

EXCLUSIV | Momentul adevărului la Dinamo. Spaniolii au pus la punct toate detaliile şi i-au dat ultimatum lui Negoiţă: "Să vedem acum dacă vrea sau nu să vândă clubul"

Dinamo București

Comentarii

Spaniolii care vor să cumpere clubul Dinamo au lămurit lucrurile în privinţa negocierilor cu Ionuţ Negoiţă. EXCLUSIV pentru Telekom Sport, Toni Curea, reprezentatului fondului de investiţii, a oferit toate detaliile care au mai rămas de pus la punct pentru preluarea pachetului majoritar de la Ionuţ Negoiţă.

Spaniolii sunt hotărâţi să preia clubul Dinamo de la Ionuţ Negoiţă şi garantează că au toate resursele financiare pentru a achita datoriile de trei milioane de euro pe care le are clubul, dar şi pentru a pune din nou pe picioare echipa din Ştefan cel Mare cu un buget suplimentar.

"Tot ce a cerut Dinamo este îndeplinit de acum trei săptămâni, inclusiv joi a ieşit firma pe care o cere legea sportului. Conform înţelegerilor contractuale, suntem dispuşi să dăm suma de zece milioane de euro în termen de 30 zile, nu doar trei milioane de euro, aşa cum a cerut Dinamo. În plus, pentru anul viitor, avem şi bugetul garantat.

În plan fotbalistic, suportul nostru este dat prin aducerea lui Herminio Menendez, cel care a creat Sevilla şi Gijon, şi a lui Ioan Andone, fost căpitan al lui Dinamo, ca jucător, şi câştigător de event cu Dinamo, ca antrenor. Micile amănunte care au mai rămas de stabilit sunt solicitarea trecerii numelui autocarului pe numele clubului Dinamo, nu pe numele hotelului Rin, şi procesul de bancrută de care va raspunde în continuare Ionuţ Negoiţă.

În plus, am garantat deja că, la Săftica, ne vom ocupa de academia lui Dinamo şi vom investi acolo pentru viitorul lui Dinamo. De joi aşteptăm răspunsul lui Negoiţă, care întârzie să vină. Am respectat toate cererile, iar răspunsul dânsului nu mai vine. Acum vom afla cu adevărat dacă vrea sau nu să vândă clubul" , a declarat Toni Curea, reprezentatul fondului de investiţii spaniol şi al lui Herminio Menendez, pentru Telekom Sport.

Din informaţiile Telekom Sport, prima decizie a spaniolilor va fi readucerea lui Ioan Andone în "Ştefan cel Mare". În prezent manager general la FC Voluntari, Ioan Andone ar urma să ocupe funcţia de preşedinte al clubului Dinamo. Cât despre antrenorul Adrian Mihalcea, care nu a apucat încă să debuteze la Dinamo, acesta va rămâne cel puţin până la finalul sezonului.

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care preia Dinamo

Herminio Menendez este acţionar al fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla. 

viewscnt
Articole similare
FOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in...