Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Momentul care a schimbat fotbalul românesc. Hagi: "Atunci m-am hotărât să încep totul". Cum a ajuns Viitorul în top cu Barcelona şi Ajax

EXCLUSIV | Momentul care a schimbat fotbalul românesc. Hagi: "Atunci m-am hotărât să încep totul". Cum a ajuns Viitorul în top cu Barcelona şi Ajax

Fotbal intern

Comentarii

În 2009, Gheorghe Hagi şi-a deschis propria academie de fotbal şi, totodată, şi propriul club. După doar opt ani de la acel moment, FC Viitorul a cucerit primul său titlu din istorie, după o luptă cu FCSB.

Deşi Academia Gheorghe Hagi s-a deschis abia în 2009, "Regele" a avut această idee încă din 1998, când încă juca pentru Galatasaray.

"Când am deschis academia, în urmă cu opt ani, la prima conferinţă de presă, am fost întrebat dacă fac această academie pentru a-l descoperi pe noul Hagi. Iar eu am spus atunci că acesta nu este obiectivul meu. Scopul acestei academii este acela de a produce foarte mulţi jucători care pot evolua la un nivel înalt de performanţă.

Ideea de a-mi deschide o academie mi-a venit înainte cu trei ani să mă las de fotbal. În ultimii trei ani de la Galatasaray, în timp ce eram în avioane, când veneam pe acasă, am început eu să-mi adun gândurile, ideile, cunoştinţele pe care le-am acumulat, apoi le-am pus pe toate într-un concept tehnic, mi-am construit o strategie.

La antrenamente, îmi notam totul de fiecare dată. Apoi, am tradus cărţi, am citit mult, am luat sistemul lui Ajax, pe ei i-am studiat pentru prima dată. Am citit foarte multe despre acest club, de acolo am început să-mi creez şi eu propria idee despre fotbal" , a declarat Gheorghe Hagi la Telekom Sport.

În plus, în sezonul trecut, când a cucerit primul titlu din istorie, FC Viitorul a intrat într-un club select de echipe din fotbalul mondial. Cu un procentaj de 57.7% de jucători folosiţi din propria academie, FC Viitorul a urcat până pe locul al doilea în topul campioanelor din întreaga lume, peste Ajax, club recunoscut că promovează foarte mulţi tineri jucători.

Afla mai multe despre: hagiajaxfc viitorulgalatasaray 

viewscnt
Articole similare