Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Moruţan spre Manchester City? ”Nu cred că îl vor pentru a juca în Golf! Emirul are mai multe cluburi din Europa, din America!” Perla lui Becali, salariu uriaş

EXCLUSIV | Moruţan spre Manchester City? ”Nu cred că îl vor pentru a juca în Golf! Emirul are mai multe cluburi din Europa, din America!” Perla lui Becali, salariu uriaş

FCSB

Comentarii

Olimpiu Moruţan poate pleca de la FCSB. Agentul său, Florin Vulturar, a confirmat discuţiile dintre Gigi Becali şi oficialii unui club din zona Golfului. Oferta pentru Moruţan pare una ameţitoare.

Gigi Becali ar fi primit o super ofertă pentru Olimpiu Moruţan, unul dintre cei mai talentaţi jucători din lotul formaţiei FCSB.

În direct la Telekom Sport, Florin Vulturar, agentul fotbalistului, a confirmat discuţiile şi a subliniat că încă există diferenţe între ceea ce oferă formaţia din zona Golfului şi ceea ce solicită patronul roş-albaştrilor: ”Nu s-a concretizat încă nimic, domnul Becali vrea puţin mai mult. Vedem zilele următoare. A vorbit domnul Becali direct cu oamenii de acolo.  Până la un moment dat am vorbit eu, pe urmă să vorbească cluburile, aşa mi se pare profesionist. Pentru România, în momentul de faţă e o sumă colosală. Diferenţa e de câteva milioane, 2-3 milioane, pe acolo cred că s-ar face.” a explicat agentul fotbalistului, pentru Telekom Sport.

Impresarul mărturiseşte că a rămas uimit în momentul în care a aflat despre ce sumă e vorba în cazul acestui posibil transfer. Gazeta a vehiculat o ofertă de 10.5 milioane de euro pentru jucător: ”E o sumă destul de mare, vă zic sincer că şi pe mine m-a uimit. Nu am crezut că se poate plăti o asemenea sumă pentru un jucător din România în acest moment. Totuşi, e o perioadă destul de dificilă la nivel global. Mi se pare o sumă foarte, foarte bună. E greu să se plătească o sumă aşa de mare pentru un jucător din România, dintr-un campionat puternic din Europa. E destul de greu, mi se pare aproape imposibil. Am vorbit cu domnul Becali azi de vreo două-teri ori, am vorbit şi ieri...acum, vedem. Nu pot eu să îi fac dânsului politica de transferuri?” a spus Vulturar.

El recunoaşte că şi fotbalistul se simte tentat de oferta primită, mai ales că salariul său ar putea fi unul impresionant. Cu toate acestea, Vulturar crede că Moruţan nu se va lăsa purtat de val şi va rămâne în continuare un jucător serios, chiar dacă va ajunge la o formaţie care îi poate plăti un salariu mai mare de 1 milion de euro pe an: ”Da. Şi salariul lui e destul de mare, destul de interesant. La 21 de ani, să îi vină o ofertă aşa tentantă, vă daţi seama că te pune pe gânduri, chiar dacă nu e un campionat din Europa. Şi în perioada petrecută la Botoşani, era poate săptămânal ofertă de la domnul Becali. Şi nu l-a luat capul deloc. Şi atunci avea 17-18 ani... mai ales acum mi se pare destul de matur. În ultimul an s-a maturizat foarte, foarte mult. Salariul este de peste 1 milion. E destul de bine peste un milion. Şi paradoxal, după discuţiile pe care le-am avut în ultimele zile, nu ar trebui să joace neapărat în Emirate. L-ar cumpăra o echipă din Emirate pentru altă echipă... acum nu ştiu chiar toate datele lor, dar din sursele mele din zona respectivă, aşa se pare.” a explicat Vulturar.

Moruţan spre Manchester City via Al Jazira Club? ”Emirul are mai multe echipe din Europa sau America”

Se zvoneşte că formaţia interesată de serviciile lui Moruţan ar fi Al Jazira Club, formaţie care se află în zona de influenţă a şeicului care o controlează pe Manchester City. 

Şeicul Mansour deţine într-adevăr mai multe cluburi de fotbal pe lângă Manchester City, inclusiv Al Jazira Club sau New York FC: ”E un emir care are mai multe echipe. Are şi în Europa, în America, în Arabia... Probabil asta a fost strategia lor, să îl ia cu o echipă din zona arabă, să nu îl ia cu o echipă din Europa sau din America. Am început discuţiile de o săptămână şi am avansat cu vreo două milioane. Simt că îl doresc foarte tare pe jucător şi de asta spun că nu îl iau neapărat pentru campionatul din zona Golfului”  a mai adăugat Florin Vulturar, la Telekom Sport.

Pentru Moruţan însă, un transfer în Anglia nu va fi uşor. După ieşirea Angliei din Uniunea Europeană, cluburile engleze vor fi nevoite să solicite un permis de muncă de la autorităţile fotbalistice pentru a putea recruta jucători europeni, aşa cum au procedat până acum în cazul fotbaliştilor din afara UE. Mai mult decât atât, Manchester City, spre exemplu, nu poate transfera mai mult de trei jucători străini cu vârsta sub 21 de ani în timpul perioadei de mercato din iarnă şi nu mai mult de şase într-un sezon.

Moruţan este cotat în prezent la 1.3 milioane de euro. Fotbalistul de 21 de ani al FCSB-ului a marcat trei goluri şi a oferit 10 pase decisive în actuala stagiune. 

Afla mai multe despre: olimpiu moruţanfcsbtransferflorin vulturar 

viewscnt
Articole similare