Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Motivul pentru care Dan Petrescu a refuzat să vină selecţioner la naţională: ”A fost o problemă de moralitate”

EXCLUSIV | Motivul pentru care Dan Petrescu a refuzat să vină selecţioner la naţională: ”A fost o problemă de moralitate”

Echipa națională

Comentarii

Dan Petrescu a fost pentru FRF prima soluţie pentru postul de selecţioner, după demiterea lui Christoph Daum, însă fostul fundaş al lui Chelsea a rămas atunci la CFR Cluj şi până la urmă a venit Cosmin Contra. Andrei Vochin a dezvăluit la Telekom Sport cum au evoluat discuţiile cu Dan Petrescu.

Imediat după ce Daum a fost demis, în urmă cu doi ani, FRF a încercat să-l aducă selecţioner pe Dan Petrescu. Ca şi acum, ”Bursucul” era atunci sub contract cu CFR Cluj. Însă Dan Petrescu a fost nevoit să refuze, deoarece le promisese şefilor lui CFR Cluj că va rămâne şi se va ţine în continuare de proiectul pe care-l aveau atunci.

”Nu s-a ajuns la negocieri. Am plecat în noaptea de după comisia tehnică. S-au strâns voturile, s-au contabilizat, s-a făcut socoteala şi am văzut că primul a ieşit Dan Petrescu. Eu, preşedintele şi directorul tehnic am plecat cu maşina la Cluj. (El ce a spus?) Că e sub contract cu Clujul, că are un proiect... A fost o problemă doar de moralitate. A spus aşa: 'eu aici am început un proiect, mi-am dat cuvântul faţă de oamenii ăştia, ştiu că poate e ultima şansă ca să ajung să conduc naţionala'.

Deci nu s-a discutat, nu s-a negociat nimic. Şi atunci a zis, 'dacă cei de la CFR îmi dau voie să plec, cu clauză sau fără clauză, putem să discutăm din momentul ăla. Cei de la CFR au spus, 'noi am început un proiect, dar dacă el vrea să plece cu tot dinadinsul, poate să plece'.



(A avut intenţia de a propune să meargă în paralele?) A fost ceva de genul ăsta în intenţia noastră de a discuta cu Dan Petrescu. Era o perioadă foarte scurtă, o lună sau două, adică să termine treaba cu Clujul până în iarna acelui an, pentru că la noi erau două meciuri amicale practic. Atunci se putea accepta chestia asta. Dar din ianuarie încolo nu se punea problema să antreneze în paralel”
, a dezvăluit Andrei Vochin la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: andrei vochin 

viewscnt
Articole similare