Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Motivul pentru care Ionuţ Lupescu nu-şi face griji din cauza deciziei Curţii de Apel

EXCLUSIV | Motivul pentru care Ionuţ Lupescu nu-şi face griji din cauza deciziei Curţii de Apel

Fotbal intern

Comentarii

Ionuţ Lupescu spune că nu-şi face griji că nu va putea candida la FRF, deoarece în ultimii ani a lucrat pentru o asociaţie din care şi Federaţia Română face parte.

Curtea de Apel a admis solicitarea prin care FRF a cerut să fie introdus în regulament următorul pasaj: ”Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat".

Ţinta a fost Ionuţ Lupescu, cel care în ultimii şase ani a lucrat doar pentru UEFA. Fostul mare mijlocaş român spune însă că nu-şi face griji că nu îndeplineşte acest criteriu, deoarece a lucrat pentru un for din care şi FRF face parte. Lupescu acuză însă jocurile murdare făcute de actuala conducere FRF:

”Sunt în campanie, acum mă întorc de la Târgu Jiu. Totul merge bine, oamenii vor o schimbare, vor o schimbare a fotbalului, iar aceste lucruri îi deranjează pe oamenii care conduc acum fotbalul românesc. Am văzut comunicatul, n-am nicio problemă. Eu voi merge în continuare cu treburile mele, juristul va rezolva totul, nu mă va opri nimic să candidez. Din punctul ăsta de vedere, nu-mi fac griji. Voi merge înainte, mă voi vedea cu toţi membrii afiliaţi. Este o problemă juridică pe car juriştii o vor rezolva.

Simplul fapt că FRF este unul dintre acţionarii UEFA, da? UEFA este o federaţie a asociaţiilor, în care sunt 55 de federaţii, care practic sunt acţionarii UEFA. Unul dintre este şi FRF. Eu am lucrat în toţi aceşti ani sub un acţionariat din care face parte şi FRF. Din punctul ăsta de vedere, nu-mi fac griji. Doi, sunt metode securiste pe care ei le fac. Mai mult, acum vor să scoate acte, dosare din perioada în care eu am lucrat la FRF. Părerea mea este că îşi pierd timpul, în loc să dezvolte fotbalul, să programeze mai bine meciurile, astfel încât să nu mai avem parte de accidentări sau de meciuri amânate.

Suntem în campanie, mă aştept la orice. De aceea v-am spus când am anunţat că voi candida că merg până la capăt, merg până în pânzele albe. Ştiu ce s-a întâmplat şi acum patru ani, mă aştept  la orice. Sunt cu inima deschisă, vreau să merge până la capăt. Restul, nu depinde de mine”, a declarat Ionuţ Lupescu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ionut lupescufrfrazvan burleanu 

viewscnt
Articole similare