Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mutu se consideră un model pentru tinerii fotbalişti: "Mi-aş dori să am mulţi jucători ca mine". Sfaturile "Briliantului"

EXCLUSIV | Mutu se consideră un model pentru tinerii fotbalişti: "Mi-aş dori să am mulţi jucători ca mine". Sfaturile "Briliantului"

Echipa națională

Comentarii

Adrian Mutu a fost numit selecţionerul naţionalei sub 21 de ani, dar atribuţiile lui nu se opresc la selecţie, ci trebuie să modeleze şi tinerii fotbalişti. Selecţionerul României U21 crede că este persoana potrivită pentru acest lucru şi ştie ce sfaturi să le ofere jucătorilor săi.

"Chiar mi-aş dori să am mulţi jucători ca mine pentru că ar însemna că am jucători de valoare, jucători care pot să facă diferenţa, jucători ambiţioşi aşa cum am fost eu. Cred că nu ajungem la performanţele pe care le-am avut dacă nu munceam şi eram profesionist. E imposibil să ajungi să joci 14 ani afară, să fii cel mai bun stranier din Italia şi să dai 100 de goluri", a declarat Adrian Mutu, într-un interviu exclusiv pentru Telekom Sport. 

"Briliantul" vrea ca jucătorii pe care îi va selecţiona şi antrena la naţionala de tineret să înveţe din greşelile pe care el le-a făcut de-a lungul carierei de fotbalist şi să nu le repete: "Din experienţele negative pe care le-am avut am învăţat multe lucruri. De aceea eu aş putea să le dau jucătorilor nişte sfaturi să nu repete sau să facă ce am făcut eu pentru că nu îi ajută, nu o să le aducă 50 de goluri în plus, nu o să le aducă nimic pe plan fotbalistic, ci doar lucruri negative. Iar dacă vor să le asculte bine, iar dacă nu bine, fiecare face ce îşi doreşte şi va fi responsabil pentru consecinţele care vor fi", a mai spus Mutu. 

Într-un final, Mutu a avut şi un mesaj pentru tinerii fotbalişti care vor să îi calce pe urme: "Să se autodisciplineze şi să aibă ambiţia de a ajunge cât mai sus, să nu îşi pună limite".

Afla mai multe despre: adrian muturomania u21 

viewscnt
Articole similare