Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Naţionala are un înger păzitor: ”E senzaţional! E un fenomen!” Plecăciunea unei legende, în faţa lui Ciprian Tătăruşanu

EXCLUSIV Naţionala are un înger păzitor: ”E senzaţional! E un fenomen!” Plecăciunea unei legende, în faţa lui Ciprian Tătăruşanu
Comentarii

Fost secund al echipei naţionale şi legendă a clubului Steaua, Dumitru Dumitriu a vorbit pentru Telekom Sport despre şansele naţionalei la barajul contra Islandei.

Unul dintre lucrurile pe care Dumitru Dumitriu le-a subliniat în vederea barajului pentru Euro contra Islandei a fost importanţa de a miza pe jucători cu experienţă, precum şi pe fotbalişti care evoluează constant la echipa de club.

Ţiţi Dumitriu îl laudă în acest context pe Ciprian Tătăruşanu, portarul titular al echipei naţionale şi rezervă constantă la Olympique Lyon, unde nu are nicio şansă în faţa lui Anthony Lopes. Dumitriu explică: ”Mergem pe experienţă contra Islandei. Pe asta şi pe jucători care joacă. O să spuneţi de portar, acolo e altfel. Tătăruşanu e senzaţional, un fenomen, e un om foarte foarte corect şi profesionist. Acolo n-a greşit Contra şi cred că orice antrenor, cred că şi Mirel dacă era, îl folosea. Problema se pune la al doilea portar. Pentru ce a făcut astă-vară Radu, merită să fie al doilea portar. Nu dau sugestii, dar n-ar deranja pe nimeni, la experienţa pe care a acumulat-o şi acum joacă meci de meci, eu zic că e numărul 2 sau la un moment dat, poate să fie şi numărul 1”

Ciprian Tătăruşanu are 33 de ani şi a strâns până acum 67 de selecţii în echipa naţională a României. Portarul a făcut două sezoane excelente în tricoul lui FC Nantes, dar în cele din urmă a ales să semneze în calitate de jucător liber de contract cu Olympique Lyon. Tătăruşanu a mai jucat în cariera sa la Juventus Bucureşti, Gloria, FCSB şi Fiorentina. 

Ciprian Tătăruşanu, cel mai bun portar al Fiorentinei din ultima decadă

Site-ul fanilor celor de la Fiorentina, "Viola Nation", a întocmit "primul 11" al jucătorilor care au evoluat pe Artemio Franchi, în ultimii nouă ani, începând cu sezonul 2010/2011. Între buturile "Viola" se află portarul român, Ciprian Tătăruşanu.

Ciprian Tătăruşanu a jucat la Fiorentina în perioada 2014-2017, iar italienii l-au ales drept cel mai constant şi valoros portar care a apărat poarta "Viola" în ultimele nouă sezoane, chiar dacă a avut concurenţă deloc de neglijat, cu brazilianul celor de la Barcelona, Neto, italianul Marco Sportiello sau cu puştiul teribil al Franţei, Alban Lafont. Iată cum l-au caracterizat fanii Fiorentinei pe internaţionalul român:

Afla mai multe despre: tătăruşanudumitru dumitriu 

viewscnt
Articole similare