Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Nicolae Dică, noul selecţioner de la U21? ”E un tip aşezat, are experienţă şi a ales să rămână la naţională”

EXCLUSIV Nicolae Dică, noul selecţioner de la U21? ”E un tip aşezat, are experienţă şi a ales să rămână la naţională”
Comentarii

Ioan Andone, una dintre vocile grele din fotbalul românesc, crede că Nicolae Dică este o soluţie bună pentru echipa naţională de tineret a României.

Nicolae Dică este unul dintre numele care ar putea prelua naţionala U21, rămasă fără selecţioner după plecarea lui Adrian Mutu, cel care a preluat FCU Craiova 1948. Despre posibila numire a lui Dică la naţionala de tineret a vorbit şi Ioan Andone, preşedintele lui FC Voluntari.

”El are experinţă, a trecut pe la FCSB, a antrenat şi FC Argeş, deci are. Eu cred că i-ar plăcea să lucreze cu tinerii, e un tip aşezat Dică.  Nu ştiu dacă a făcut bine că a refuzat FCSB, când ţi se dă o echipă de club în care munceşti zi de zi. Aici el deja cunoaşte, sunt de câţiva ani de zile acolo şi îşi continuă munca. Ar fi fost păcat să plece” a mărturisit Andone, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

”E alt caz Adi Mutu. El a stat o calificare, a stat doi ani de zile, după care a zis vreau în Liga 1, pentru că Adi Mutu antrenase numai un an în Liga 1, deci alt caz. El Dică a avut de ales, a ales bine, eu cred că a ales bine că a ales să rămână la naţională. Poate să fie antrenor la U21, dar a făcut bine să îşi continue proiectul. S-a axat nu pe echipele de club, ci pe selecţie. Şi învaţă ce înseamnă selecţia, pentru că la naţională nu eşti antrenor, ci selecţioner” a mai spus Andone.

Dică (41 de ani) şi-a început cariera de antrenor ca secund. Ulterior, în 2016 a preluat-o pe FC Argeş, cu care a reuşit să promoveze în Liga 2. Din 2017 a trecut la FCSB, formaţie pe care a calificat-o în primăvarea european a UEFA Europa Laegue. Actualul secund al lui Mirel Rădoi la echipa naţională este una dintre variantele de succesori ai lui Adrian Mutu la reprezentiva U21 a României. 

Afla mai multe despre: nicolae dicăioan andone 

viewscnt
Articole similare