Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Noi dezvăluiri de la negocierile dintre spanioli şi Negoiţă pentru vânzarea clubului Dinamo. Răspuns pentru reprezentanţii PCH

EXCLUSIV | Noi dezvăluiri de la negocierile dintre spanioli şi Negoiţă pentru vânzarea clubului Dinamo. Răspuns pentru reprezentanţii PCHgalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Miercuri, Telekom Sport a publicat toate documentele prin care spaniolii care vor să cumpere clubul Dinamo au ţinut să demonstreze că i-au îndeplinit toate cerinţele lui Ionuţ Negoiţă.

În urma dezvăluirilor făcute de Telekom Sport, reprezentanţii PCH au venit cu noi întrebări într-o postare pe Facebook (VEZI MAI JOS). Astfel, fondul de investiţii spaniol, prin vocea reprezentantului Toni Curea, a venit cu noi lămuriri, atât despre procesul de bancrută frauduloasă în care este implicat Ionuţ Negoiţă, cât şi despre postarea reprezentanţilor PCH.

"În litigiul privind fapta personală a domnului Negoiţă, Dinamo are calitatea de persoană responsabilă civilmente, adică este responsabilă de plata eventualului prejudiciu stabilit ca urmare a unei eventuale condamnări a domnului Negoiţă. Plecând de la ideea că fapta în sine nu are ca autor clubul, ci persoana fizică, am solicitat ca în cazul unui deznodământ nedorit de nimeni - condamnarea - clubul sa fie asigurat de domnul Negoiţă că nu va plăti prejudiciul, ci dacă va exista, prejudiciul va fi plătit de domnul Negoiţă personal.

În acest sens, am stabilit cu titlu de garanţie suma de 375.000 euro (parte a debitelor pe care Dinamo le are faţă de societăţile controlate de dl. Negoiţă), care nu va achitată către aceste societăţi decât în cazul în care nu există condamnare sau prejudiciu în litigiul privind bancruta (restul debitului către aceste societăţi urma să fie achitat astfel cum s-a negociat într-un termen foarte scurt de la tranzacţie din banii investiţi de noii acţionari).

Propunerea noastră (acceptată iniţial până la primirea ofertei din partea suporterilor, oferta care probabil nu cuprindea aceleaşi condiţii) arată ca, dacă prejudiciul stabilit va fi mai mare decat această sumă garanţie, dl. Negoiţă să se angajeze că va suporta diferenţa dintre cei 375.000 de euro garanţie şi suma stabilită drept prejudiciu în litigiul privind bancruta" , a dezvăluit Toni Curea, reprezentatul fondului de investiţii spaniol şi al lui Herminio Menendez, pentru Telekom Sport.

Toni Curea a vorbit şi despre postarea de pe pagina de Facebook a PCH, postare venită în urma dezvăluirilor făcute de reprezentantul fondului de investiţii spaniol pentru Telekom Sport.

"Vreau sa fac câteva precizări raportat şi la ultima intervenţie a aşa zişilor suporteri, reprezentanţi ai Asociaţiei:

1. Nu, nu au modificat nicio ofertă, încă o data dezinformează. Astfel, cum inclusiv reprezentanţilor Asociaţiei le-am comunicat încă din luna martie, suma pe care ne-am propus a o investi imediat este de 10.000.000 euro. Nu înţelegem de ce nu îşi asumă public faptul că le-am comunicat acest lucru, mai ales că există dovada convorbirilor. A existat o propunere de a investi în 30 de zile suma de 3.000.000 euro şi în 60 de zile restul pana la 10.000.000, termene care au fost reduse pe parcursul negocierilor fără nicio legătură cu intervenţia reprezentanţilor Asociaţiei.

2. Ar fi cinstit sa îşi clarifice poziţia şi sa îşi asume faţă de colegii lor din Asociaţie poziţia lor în aceste negocieri. Astfel, ieri îşi asumau integral eşecul negocierilor, afirmând ca au salvat clubul de la dezastru şi că au făcut cercetări din care reieşea fără dubiu că investitorii nu au resurse financiare. Astăzi recunosc ca de fapt nu ştiu dacă investitorii deţin resursele financiare. Sa îşi asume deci că cercetările lor nu constituie decat o serie de minciuni şi dovadă a intereselor personale ale aşa zişilor reprezentanţi ai Asociaţiei.

3. În aceeaşi ordine de idei, ieri, intervenţia lor era hotărâtoare, salva clubul de la o mare ţeapă, astăzi, susţin că de fapt nu au intervenit sau influenţat deloc şi că sunt neutri. Or intervenţia lor şi caracterul decisiv al acesteia în eşecul negocierilor a fost confirmat chiar de către actualii acţionari care au justificat refuzul de a vinde motivând opoziţia suporterilor şi dorinţa acestora de a achiziţiona clubul.

4. Negocierile au încetat deoarece domul Negoiţă are o oferta mai bună din partea reprezentanţilor fanilor şi că aceştia au solicitat respingerea ofertei noastre şi vânzarea către ei. Din câte cunoaştem, oferta reprezentanţilor a fost într-adevăr mai bună, dar nu mai bună pentru club, ci mai bună pentru ei personal şi pentru actualii acţionari care au tot interesul sa vândă fără sa îşi asume nicio datorie" , a mai declarat spus Toni Curea, reprezentatul fondului de investiţii spaniol şi al lui Herminio Menendez, pentru Telekom Sport.


Postarea iniţială a reprezentanţilor PCH, pe pagina oficială de Facebook: "Ne bucurăm că prin intervenţia noastră oferta spaniolilor s-a schimbat radical. Practic avem o creştere de 7.000.000€ în decurs de câteva zile.

S-a trecut de la 3.000.000€ în 60 de zile, la 10.000.000€ în 15-30 de zile. Pe hârtie. Ofertă despre care am aflat direct din presă.

Dacă Ioan Andone, pe care îl apreciem şi în care avem încredere, îi cunoaşte pe aceşti investitori şi îşi asumă seriozitatea acestei oferte şi existenţa acestor sume, noi îi vom fi recunoscători. Garanţia numelui Ioan Andone este foarte importantă pentru noi.

Dacă reprezentanţii Clubului Dinamo consideră corectă această propunere de contract şi sunt dispuşi să cedeze clubul pe baza acestei oferte, fără ca suporterii să primească răspunsuri la câteva întrebări legitime, noi nu ne putem opune.
Nu avem cum să influenţăm noi decizia acţionarului majoritar, având în vedere că nu am participat la negocieri, neavând nicio calitate în această privinţă.
Negocierile au avut loc între cele două părţi.

CONSIDERĂM CĂ LIPSA NOASTRĂ DE ÎNCREDERE FAŢĂ DE CELE DOUĂ ENTITĂŢI ESTE MOTIVATĂ, dată fiind LIPSA TOTALĂ DE TRANSPARENŢĂ din partea părţii spaniole şi de MODUL PROST DE A GESTIONA clubul din partea acualului acţionar majoritar.

Prin urmare, ne considerăm îndreptăţiţi să SOLICITĂM LĂMURIRI din partea ambelor părţi:

Din partea clubului Dinamo şi a acţionarului majoritar:
- Când aţi primit oferta care a apărut în presă?
- Care sunt termenii din draftul de contract cu care nu aţi fost de acord?
- Care sunt garanţiile financiare concrete, palpabile, pe care clubul le-a primit?
- Este adevărat că aţi văzut un extras bancar al unui fond de investiţii din Spania?

Din partea ofertantului:
- De ce aţi vorbit despre un fond de investiţii din Madrid şi apoi aţi prezentat în contract numele unui SRL din Valladolid care administrează scări de bloc?
- De câte ori şi-a depus firma respectivă situaţia financiară anuală de la înfiinţarea sa din anul 2016?
- Care este cifra de afaceri pe 2019 a acestei societăţi?
- Cine este administratorul acestei societăţi, cel care ar urma să deţină pachetul majoritar la Dinamo?
- Care este interesul dvs de a crea dezbinare între suporterii clubului pe care doriţi să-l preluaţi?
- De ce nu consideraţi legitim dreptul suporterilor de a vă adresa întrebări?

Ne pare rău că trebuie s-o spunem, dar dacă apar dovezi că nu este vorba de un FOND DE INVESTIŢII, ci despre un SRL sau o societate care nu este fond de investiţii, vom considera că am fost minţiţi.

Tot ce am făcut până acum a fost pentru binele clubului pe care îl iubim şi dorim să-l ştim în siguranţă.

Şi tocmai pentru că dorim binele echipei, CREDEM CĂ ÎNTREBĂRILE NOASTRE CU PRIVIRE LA CAPACITATEA DE PLATĂ A POTENŢIALULUI INVESTITOR SUNT BINEVENITE.

Clubul de fotbal Dinamo a fost prădat şi spoliat de toţi stăpânii lui din ultimele decenii. Asta ne face să deschidem ochii mari şi să fim vigilenţi, mai ales atunci când ne dăm seama că adevărul este ocolit cu bună ştiinţă.

Credem că şi presa ar trebui să-şi exercite ROLUL ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI înainte de a fi prea târziu pentru Dinamo. Altfel râmânem doar cu investigaţii gazetăreşti despre prosopul purtat de Marica.

Suntem la dispoziţia oricărui jurnalist interesat de aflarea adevărului, cu toate argumentele şi documentele care au dat naştere suspiciunilor noastre.

Dacă există garanţia morală despre care am vorbit mai sus şi dacă vom primi un răspuns credibil la întrebările noastre, noi suntem dispuşi să le propunem membrilor DDB, în urma unui sondaj, cedarea acţiunilor pe care le deţinem catre noul acţionar majoritar.

Totodată, cu privire la restituirea sumelor oferite clubului prin ProgramDDB, vom arăta cea mai mare înţelegere şi flexibilitate.

Dorim să le mulţumim într-un mod special celor care şi-au arătat încrederea în noi într-un moment în care am devenit ţinta unor acuzaţii inimaginabile.

Le mulţumim celor care nu au uitat că Dinamo încă există şi încă mai este în Liga 1 şi datorită eforturilor celor ce au crezut în demersurile noastre.

Le mulţumim celor care au ales să se înscrie în ProgramDDB, chiar în aceste zile în care se vorbeşte atât de urât despre noi. Într-o zi, gestul lor va cântări mai mult decât îşi pot da seama acum. Avem numerele acestor carduri şi vom ţine cont de acest lucru.

NOI RÂMÂNEM ACOLO UNDE NE ŞTIŢI.
Continuăm să credem că Dinamo trebuie să scape de profitori.
Continuăm să credem că acest club merită un investitor serios.

Suntem siguri că încă mai sunt dinamovişti care nu pun la îndoială dragostea noastră pentru Dinamo. Pentru ei există www.programddb.ro".

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care preia Dinamo

Herminio Menendez este acţionar al fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dinamoionut negoita 

viewscnt
Articole similare