Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Noul antrenor al Rapidului şi povestea debutului în Liga 1 ca jucător: "Am stat 3.4 luni ca să mi se regenereze pielea şi carnea. Tata se ascundea după copaci la meciurile mele"

EXCLUSIV Noul antrenor al Rapidului şi povestea debutului în Liga 1 ca jucător: "Am stat 3.4 luni ca să mi se regenereze pielea şi carnea. Tata se ascundea după copaci la meciurile mele"

Top Interviuri

Comentarii

Adrian Iencsi revine la Rapid, de această dată în calitate de antrenor. Prima apariţie televizată după ce a fost numit antrenor principal în Giuleşti a fost la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Top Interviuri, cu Alexandru Săbău.

Adrian Iencsi, unul dintre cei mai iubiţi jucători din Giuleşti, a fost numit antrenor principal la Rapid, după demiterea lui Dan Alexa.

La scurt timp după ce a îmbrăţişat această nouă provocare, Iencsi a făcut un popas în studiourile Telekom Sport, în cadrul emisiunii Top Interviuri, cu Alexandru Săbău. Fostul fundaş de fier al giueleştenilor şi al echipei naţionale şi-a adus aminte, printre altele, despre sacrificiile pe care le-a făcut la începutul carierei sale de fotbalist.

Ajuns la 45 de ani, Iencsi şi-a amintit de debutul în fotbalul mare produs în 1993 la Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţia din urbea sa natală. Cel care avea să bifeze 30 de selecţii în echipa reprezentativă a României a debutat în Liga 1 la numai 18 ani, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi şi de perspectivă tineri fotbalişti din ţară la acea vreme:

"Am debutat cu domnul profesor Mircea Nedelcu de la Bacău, Dumnezeu să-l odihnească. El a fost antrenorul care m-a promovat. Probabil că aveam continuitate şi cu dânsul, dar mi s-a înâmplat ca după două meciuri, aveam 18 ani, am avut nişte răni la ambele picioare, de la ghete.  Am stat vreo 3,4 luni ca să mi se regenereze pielea şi carnea" şi-a amintit Iencsi, cu emoţie.

"Tata fiind cunoscut în Piatra o certam pe mama să îi spună să nu mai vină la meciuri pentru că nu am chef să spună colegii mei că eu joc în echipă pentru că tată meu e fotbalist. Tata nu a mai venit, dar se ascundea după copaci ca să mă urmărească la meciuri. A fost mândru când am fost chemat pentru prima dată la lotul naţional şi asta cu susţinerea domnului Victor Piţurcă. El este şi antrenorul care m-a propulsat în fotbalul mare. Fiind chemat la lotul de tineret, de la Piatra Neamţ era ceva mai rar. Primii bani din fotbal, având şi camera mea, sora mea plecând la facultate a fost visul meu să am un televizor în cameră şi în special un televizor micuţ. Şi mi-am cumpărat un televizor mic, color şi a fost cea mai mare bucurie din  viaţa mea" şi-a amintit Adrian Iencsi, la Top Interviuri.

Adrian Mihai Iencsi s-a născut la Piatra Neamţ pe 15 martie 1975. A jucat timp de trei sezoane la Ceahlăul, apoi după ce a fost curtat intens de Steaua şi Rapid a ales să meargă în Giuleşti, unde a rămas timp de şapte sezoane. A plecat în 2004 la Spartak Moscova, apoi s-a întors după doi ani la Ceahlăul. Experienţa de un sezon de la Apollon Limassol i-a adus un transfer în Austria la Kapfenberg, pentru ca în 2009, Iencsi să revină la marea sa dragoste, Rapid. A mai jucat pentru două sezoane la Chiajna şi Târgu Mureş, apoi s-a retras din cariera de fotbalist profesionist.

A cochetat cu antrenoratul pentru început la CS Corbeanca, apoi a trecut pe pa Popeşti Leordeni, FC Voluntari şi FC Hunedoara. Au urmat experienţele Sporting Turnu Măgurele, Foresta, Unirea Jucu, Dunărea Călăraşi, Pandurii, Rapid U19, U Cluj, U II Craiova şi acum, Rapid, ca antrenor principal. A mai fost secund la Apollon Limassol, U Craiova şi U Cluj.

Iencsi are 16 selecţii în naţionala de tineret a României şi 30 la nivelul primei reprezentative. Este campion al României de două ori cu Rapid, dar şi câştigător al Cupei României (x2) şi al Supercupei României.

 

Afla mai multe despre: adrian iencsirapidtop interviuri 

viewscnt
Articole similare