Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | O amintire care încă doare: cea mai tristă zi din istoria Craiovei Maxima. Ţicleanu: "Dacă aveam ochiul stâng l-aş fi văzut"

EXCLUSIV | O amintire care încă doare: cea mai tristă zi din istoria Craiovei Maxima. Ţicleanu: "Dacă aveam ochiul stâng l-aş fi văzut"

Top Interviuri

Comentarii

Aurel Ţicleanu, component al Craiovei Maxima, a povestit în cadrul "Top Interviului" acordat Telekom Sport care a fost cel mai trist moment din cariera lui. Fără să fie o mare surpriza, povestea lui Ţicleanu face referire la semifinala de Cupă UEFA, pierdută cu Benfica.

"(n.r. - Cel mai trist moment) ramane de departe semifinala cu Benfica. Am batut Italia la Bucuresti cu un jucator incredibil, acest Gheorghita Geolgau care a jucat sambata seara atacant alaturi de Doru Camataru intr-un 4-4-2 si la 3 zile distanta semifinala de Cupa UEFA cu Benfica a jucat fundas dreapta. Ce jucator poate sa faca lucrul asta in ziua de azi? Sunt foarte rari si din cauza asta sunt foarte scumpi astfel de jucatori", a spus Ţicleanu în emisiune. 

În vârstă de 59 de ani acum, fostul fotbalist, născut în judeţul Hunedoară, încă îşi aduce aminte cu lux de amănunte momentele din partida retur cu Benfica, când istoria putea căpăta alt curs. "Marele meu regret este ca la un moment dat, inainte de golul lor cu Filipovici, la 1-0 pentru noi, Ilie Balaci incredibil, cu stangul, o lovitura pe coltul lung, l-a surprins pe Bento ca nu s-a asteptat ca el sa bata cu piciorul stang si acolo, in coltul ala, Doru Camataru a plecat pe ultimile momente, a scapat de la centrul terenului si pana s-a gandit cum sa dea a venit din spate unul si i-a suflat mingea in ultimul moment". 

Aurel Ţicleanu îşi reproşează şi propriei persoane o parte din ratarea calificării în finala Cupei UEFA, mai exact face referire la problema de vedere pe care o avea. "Poate daca faceam 2-0 nu aveau cum sa ne mai intoarca, dar faptul ca eu am facut operatie la ochi si nu am suportat lentila si nu am avut decat un singur ochi si din cauza aceasta ma intorc mai mult la stanga decat la dreapta, ca la dreapta ma ajuta vederea periferica si cred ca, dupa multi ani de zile, am aceeasi senzatie ca daca aveam ochiul stang l-as fi vazut pe Filipovic mai devreme. Unul dintre jucatorii nostri a incercat o deposedare acolo, i-a suflat-o unui jucator portughez la marginea careului de 16 metri, mingea a trecut prin fata mea, era Geolgau cu fata, Irimescu iarasi cu fata, eu veneam cu fata spre poarta, eram ultimul care puteam sa intervin. In momentul cand mingea s-a dus, l-am vazut foarte tarziu pe Filipovic. M-am aruncat acolo la disperare. Cred ca daca aveam ochiul stang l-as fi vazut si poate, nu stiu daca as fi putut sa il blochez, dar asa cum s-a dus Costica Stefanescu la Florenta, nu stiu daca iti aduci aminte de atacul ala disperat, s-a aruncat cu picioarele inainte si Bruno Conti a dat pe langa poarta".

Afla mai multe despre: aurel ticleanucraiova maximatop interviu 

viewscnt
Articole similare