Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | O mare legendă a lui Dinamo avertizează. ”Starea de spirit a clubului a dispărut”

EXCLUSIV | O mare legendă a lui Dinamo avertizează. ”Starea de spirit a clubului a dispărut”
Comentarii

11 ani petrecuţi în tricoul lui Dinamo Bucureşti. 4 titluri de campion al României între 1972 şi 1983. Alte 3 Cupe ale României, câştigate între 1981 şi 1985. Cifre impresionante pentru Ionel Augustin, unul dintre cei mai reprezentativi fotbalişti ai ”câinilor” în anii 70 şi 80.

La 28 de ani distanţă de la retragerea sa oficială de pe gazon, Augustin simte că spiritul ”câinilor” a dispărut. Undeva între problemele financiare, managementul defectuos şi imposibilitatea de a ţine pasul cu fotbalul de mare performanţă din Vest, Dinamo s-a rătăcit. Cel puţin aşa sună declaraţiile lui Augustin, făcute în exclusivitate pentru Telekom Sport: ”Starea de spirit a clubului Dinamo a dispărut. Aici era fenomenul, eram crescuţi în spiritul ăsta, nu ne plăcea să pierdem şi dădeam totul pe teren. Voiam să arătăm că suntem jucători de valoare şi cred că uneori s-a reuşit” spune ”Oneaţă”.

Ionel Augustin nu crede că Niculescu poate schimba prea multe la echipă: ”Nu văd ce poate rezolva Claudiu Niculescu. Aşa din declaraţii înţeleg ce vrea, văd că încearcă să îşi impună atitudinea vis-a-vis de joc. Pentru că până la urmă e vorba şi de lipsă de dăruire, de ambiţie, de agresivitate” crede fostul mare jucător dinamovist.

Unde s-a greşit şi ce-l nemulţumeşte? ”Eu sunt foarte revoltat, dar nu mă manifest. Am ajuns într-o situaţie foarte delicată din toate punctele de vedere. Managementul total greşit, lipsa valorii, antrenori mulţi cu foarte puţină experienţă. Deci lasă totul de dorit din foarte multe puncte de vedere. Şi asta se vede. Mai e o chestie care mă afectează puţin. Nu am ceva cu străinii, din contră, apreciez foarte mult venirea lor. Dar să ajungă la Dinamo să joace 8-9 străini titulari...Ei ştiu un singur lucru: au contrat, trebuie respectat, apoi îşi i-au bagajele şi pleacă. Un jucător român, chiar dacă nu e dinamovist, pune suflet, îi pare rău de o înfrângere, de o evoluţie slabă. Pe străini nu îi prea afectează” explică fostul mare fotbalist al câinilor, în declaraţii făcute pentru Telekom Sport.

Dinamo joacă astăzi de la ora 21:00, în direct la Telekom Sport 1, în deplasare cu FC Botoşani.

Afla mai multe despre: ionel augustindinamo bucureşti 

viewscnt
Articole similare