Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | O super vedetă din sportul românesc a fost binecuvântată de către Papa Francisc. Ce gest special a făcut Suveranul Pontif

EXCLUSIV | O super vedetă din sportul românesc a fost binecuvântată de către Papa Francisc. Ce gest special a făcut Suveranul Pontifgalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Una dintre cele mai cunoscute sportive ale României, Camelia Potec, campioană olimpică la nataţie în 2004, la proba de 200 de metri liber, a avut privilegiul de a-l întâlni personal pe Papa Francisc. Camelia, care în prezent deţine funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie, s-a aflat în delegaţia Ligii Europene de Nataţie care a fost primită de Sanctitatea Sa.

Întâlnirea de la Vatican a durat aproape o oră, iar la finalul acesteia Papa a făcut un gest special faţă de Camelia, care este însărcinată în luna a şaptea, moment povestit în exclusivitate pentru Telekomsport, chiar de către campioana olimpică:

Pentru mine această întâlnire cu Sanctitatea Sa a fost una cu o încărcătură aparte. După ce toţi membrii delegaţiei au fost prezentaţi Suveranului Pontif, la final, Sanctitatea Sa m-a binecuvântat. Mi-a pus mâna pe burtică. M-a întrebat dacă o să am fată sau băiat. M-a întrebat când voi naşte. Apoi, a binecuvîntat-o şi pe cea mică. Am trăit nişte clipe unice, pline de emoţie

”Şapte coline”, una dintre cele mai vechi competiţii europene

Camelia se află în aceste zile la Roma, unde asistă în calitate de invitat special la competiţia  ”Şapte coline” considerată una dintre cele mai vechi competiţii din Europa, ajunsă acum la a 55-a ediţie. ”Ca sportivă am participat şi eu la această competiţie. De regulă, aici participă cei mai valoroşi înotători”, a mai spus Camelia Potec.

Papa, mare fan al Argentinei

Papa Francisc este un fan declarat al Argentinei urmărind îndeaproape evoluţia ”pumelor”. Actualul Suveran Pontif i-a primit la Vatican atât pe jucătorii de fotbal ai Argentinei, cât şi pe cei ai Italiei cu ocazia unui meci amical disputat între reprezentativele celor două ţări.

Meciul a fost disputat pe Stadio Olimpico, chiar în onoarea Papei Francisc. Ideea organizării unei astfel de partide aparţinându-i selecţionerului italian de la acea vreme, Cesare Prandelli. Ca şi echipă de club, Papa Francisc este un susţinător al formaţiei San Lorenzo, având chiar o legitimaţie de suporter oferită de conducerea clubului. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: camelia potecpapa francisc,  

viewscnt
Articole similare