Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Opinia câtorva jucători din Liga 1 despre vaccinare: ”M-am săturat de teste. 90% din jucătorii noştri sunt vaccinaţi”

EXCLUSIV | Opinia câtorva jucători din Liga 1 despre vaccinare: ”M-am săturat de teste. 90% din jucătorii noştri sunt vaccinaţi”galerie foto

Superliga

Comentarii

Telekom Sport a stat de vorbă cu mai mulţi jucători din Liga 1 care au ales să se vaccineze împotriva virusului COVID-19 şi ne-au explicat motivele care au dus la decizia lor. Declaraţiile vin în contextul în care ţara noastră este puternic afectată de pandemia de coronavirus.

Pandemia de coronavirus este pentru România o tragedie în desfăşurare. În bilanţul prezentat ieri, nu mai puţin de 414 persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus, în timp ce secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Totul vine în contextul în care România are o rată de vaccinare puţin peste 30%.

Şi în fotbalul românesc, interesul pentru vaccin este destul de reţinut, dar sunt şi foarte multe cazuri în care fotbaliştii au ales să se imunizeze. Telekom Sport a stat de vorbă cu câţiva dintre ei.

Opinia câtorva fotbalişti din Liga 1 care s-au vaccinat: ”Vreau să-mi ştiu familia în siguranţă”

Miercuri, FRF a anunţat noul protocol anti-COVID şi a impus cu această ocazie certificatul verde. Acest lucru înseamnă că un jucător trebuie fie să fie vaccinat, fie trebuie să demonstreze că a trecut prin boală sau că a făcut un test valid.

În fotbalul românesc, jucătorii nu s-au înghesuit până acum să se vaccineze, dar există şi există şi cazuri care contrazic regula.

De exemplu, rata de vaccinare la CFR Cluj este de peste 90%, însă există o explicaţie. Campioana României este singura echipă prezentă în grupele cupelor europene şi deplasările în străinătate ar putea provoca probleme din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Cristi Manea, unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj, susţine că a ales să se vaccineze deoarece se săturase să tot facă teste, dar şi să-şi protejeze familia: ”M-am vaccinat în principiu pentru că trebuia să fac tot timpul teste şi e un disconfort să faci acele teste. 90% din jucătorii CFR-ului sunt vaccinaţi”, ne-a mărturisit Cristi Manea.

Ce ne-au spus Niczuly Roland, Erico Da Silva şi David Lazar despre vaccinare:

Niczuly Roland, Sepsi: ”M-am vaccinat ca să-mi ştiu familia în siguranţă, mai ales că am un copil mic acasă. Stau şi eu mai liniştit din punctul acesta de vedere. De asemenea, îmi pasa de ce se întâmplă în jurul meu şi m-am vaccinat ca lucrurile să revină cât mai repede la normalitate”.

Erico Da Silva, UTA Arad: ”Da, eu am făcut vaccinul, l-am făcut chiar la stadion la noi, la UTA. M-am oferit eu, că până la urmă am zis de ce să nu îl fac dacă tot se face aici la stadion? Am vorbit cu preşedintele şi l-am făcut pe loc. Nu am stat mult de gânduri. L-am făcut că să mă protejez”.

David Lazar, Universitatea Craiova: ”M-am vaccinat pentru că în fiecare an am făcut vaccinul antigripal, cred în el, nu sunt împotriva lui, dar nici nu pot să sfătuiesc pe nimeni în privinţa asta, fiecare decide ce e mai bine pentru el. Doamne ajută să trecem cu bine de perioada aceasta dificilă şi nefericită a pandemiei”.

Denis Dumitraşcu, un caz special

Mijlocaşul stânga al lui FC Argeş nu s-a vaccinat, dar spune că motivele sunt obiective. Denis Dumitraşcu (foto în alb-violet, în duel cu Ciprian Deac) are o problemă de sănătate în zona scalpului, urmează un tratament în acest sens şi susţine că îi este teamă ca vaccinul să nu influenţeze efectele lui.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a subliniat că nu are nimic contra vaccinului, ba dimpotrivă, mai ales că tatăl său a avut nevoie de internare la terapie intensivă după ce s-a infectat cu virusul COVID-19.

”Nu m-am vaccinat, dar nu e din cauza faptului că nu aş crede în virus sau ceva de genul. Cum aş putea? Tata a trecut prin asta, a fost la ATI. Nu m-am vaccinat pentru că am nişte probleme de sănătate, urmez un tratament şi nu ştiu dacă vaccinul îmi poate dăuna (n.r. tratamentului).

Mă testez foarte des, chiar şi înainte să mă văd cu părinţii. Mi-aş dori ca oamenii să fie mai responsabili pe partea asta. Nu te vaccinezi, ok. Dar testeaza-te. La echipă majoritatea sunt ca mine. Ne testăm des, înainte de meciuri”, a spus Denis Dumitraşcu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare