Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ovidiu Burcă a retrăit experienţa de la Dinamo, la Top Interviuri cu Alexandru Săbău. Poveşti memorabile cu Florin Marin: ”Ai trei pachete de ciocolată în coşul de gunoi!”

EXCLUSIV Ovidiu Burcă a retrăit experienţa de la Dinamo, la Top Interviuri cu Alexandru Săbău. Poveşti memorabile cu Florin Marin: ”Ai trei pachete de ciocolată în coşul de gunoi!”

Top Interviuri

Comentarii

Ovidiu Burcă a fost invitatul lui Alexandru Săbău în cadrul emisiunii Top Interviuri, de la Telekom Sport.

Născut pe 16 martie 1989, Ovidiu Burcă a început fotbalul la Şcoala de Fotbal Gică Popescu. În 1998 a primit şansa de a juca în Ecuador, şi deşi era încă un fotbalist foarte tânăr, a acceptat cu mult curaj provocarea. A trecut după numai doi ani la un altfel de fotbal, în Japonia, acolo unde a jucat pentru JEF United şi Vetoferet Kofu.

Prima experienţă adevărată în România s-a produs în 2001, când Burcă a semnat cu Universitatea Craiova, club pentru care a jucat 25 de meciuri.

Fiind unul dintre oamenii valoroşi din lot, Ovidiu s-a transferat la Dinamo Bucureşti cu ”lotul Neţoiu” în 2002, episod despre care a vorbit la Top Interviuri, cu Alexandru Săbău: ”Am plecat cu lotul Neţoiu de la Craiova. Eram un lot de jucători extrem de buni care la Craiova am demonstrat că aveam potenţial. Să fim jucători nu era de ajuns atunci când vii la Dinamo, acolo trebuie să câştigi orice meci, presiunea de a câştiga meciuri, trofee am simţit-o şi impactul avut cu Dinamo l-am simţit pe depin.  Până ne-am dezmeticit noi puţin, până am înţeles ce înseamnă Dinamo, s-a întâmplat seria asta. Când am venit la Dinamo s-au creat nişte grupuri pentru că ei se simţeau neîndreptăţiţi, au fost probleme şi cu suporterii, nu eram adoptaţi atât de uşor, a fost un moment greu, dar momentele acele grele ne-au făcut să ne unim şi să facem un grup extraordinar. Aducerea lui Ando a fost oarecum un colac salvator pentru că ajunsesem la un moment dat cu Moldovan, cu domnul Cornel Dinu nu reuşiseră să formeze grupul şi să facă lucrurile să meargă atât de bine. A venit Ando cu personalitatea lui şi cu modul lui de a fi chiar dacă la început lucrurile nu erau aşa cum trebuia, dar uşor lucrurile au intrat într-o normalitate şi a reuşit să facă o echipă extraordinară. Ce am învăţat la Dinamo e că e viaţa şi în fotbal, rămâi cu trofee, cu....chiar dacă tu munceşti de o anumită manieră, lumea te judecă  sau nu, îţi numără medaliile, trofeele şi am învăţat să fiu campion” a mărturisit Ovidiu Burcă.

Timp de trei sezoane a îmbrăcat Burcă tricoul echipei Dinamo, apoi a semant cu FC Naţional Bucureşti. În cariera sa au urmat experienţele Energie Cottbus, Bejing Guoan, Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti.

Poveşti de neuitat cu Florin Marin: ”Ai ciocolată şi dulciuri în coşul de gunoi”

Burcă a avut ocazia să evolueze în România şi sub comanda experimentatului, dar severului, Florin Marin.

La Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Ovidiu Burcă şi-a amintit şi cât de exigent era unul dintre cei mai populari antrenori români din anii 2000:

”Era obsedat să fim în kilograme şi la un moment dat a observat că de la o zi la alta începuserăm să luăm în greutate. Stăteam şi mai multe zile în cantonament, a venit şi ne-a spus bă, ceva e neînregulă cu voi. Nu, domn profesor, noi mâncăm doar la masă ce avem, bine băieţi, am încredere. Apoi i-a trimis pe secunzi ia daţi şi voi o tură prin camere. S-au dus, au căutat, eu nu ştiu, domn profesor, de ce m-am îngrăşat. Îţi spun eu, aveai în coşul de gunoi trei pachete de ciocolată, dulciuri. Cam asta era rigoarea chiar dacă ieşea dintr-o zonă de corectitudine, că nu era chiar confortabil să ştii că eşti controlat în cameră” a mărturisit Ovidiu Burcă, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ovidiu burcătop interviuridinamo 

viewscnt
Articole similare