Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ovidiu Burcă, noi detalii despre reluarea Ligii 2: "Am avut o teleconferinţă cu FRF". Formatul competiţiei poate fi schimbat: "E cea mai bună variantă!"

EXCLUSIV | Ovidiu Burcă, noi detalii despre reluarea Ligii 2: "Am avut o teleconferinţă cu FRF". Formatul competiţiei poate fi schimbat: "E cea mai bună variantă!"

Rapid

Comentarii

Ovidiu Burcă (40 de ani), preşedintele Rapidului, a vorbit, în direct la Telekom Sport, despre reluarea Ligii 2. Oficialul trupei din Giuleşti a dat câteva detalii despre primele discuţii legate de modul în care se pot relua jocurile în eşalonul secund.

Rapidul luptă la promovarea în Liga 1 cu un nou antrenor, Dan Alexa, dar pandemia de COVID-19 a dat peste cap programul. Ovidiu Burcă a spus, în direct la Sport Report de la Telekom Sport, că a fost organizată o teleconferinţă cu FRF şi celelalte cluburi din Liga 2, în care s-au discutat mai multe aspecte legate de reluarea competiţiei în condiţii de siguranţă.

Calendarul a devenit extrem de aglomerat şi se ia în calcul terminarea sezonului cu play-off şi play-out. "Am avut o teleconferinţă împreună cu FRF şi ni s-au prezentat scenariile. Mai intai revenirea la antrenamente în grup organizat. Avem susţinerea federaţiei din acest punct de vedere. De asemenea, s-a pus în discuţie ca toate echipele să intre într-un cantonament centralizat, dar foarte puţine echipe dispun de aceste condiţii, mai ales că trebuie să impui nişte reguli sanitare.

S-au discutat şi unele detalii despre reluare. Reluarea campionatuluil, aşa cum era programat, dar nu există date suficiente pentru a juca meciurile, din punctul meu de vedere. Sau o altă variantă, să se joace playoff, primele 8 echipe, şi playout următoarele 10 echipe. Se vor juca doar 7 etape, iar pentru a exista echitate, trebuie înjumătăţite punctele. Da, poate că UTA se poate considera nedreptăţită, dar aşa şi celelalte echipe se pot arăta nemulţumite. Mereu unii vor fi nemulţumiţi, asta e clar. (...) "Play off cu înjumătăţire de puncte este cea mai bună soluţie dar nu numai pentru noi, că suntem implicaţi, ci şi pentru toţi cei care sunt de la locul 2 până la locul 8"
, a spus Ovidiu Burcă, luni seara, în direct la Telekom Sport.

Înainte de întreruperea Ligii 2, Rapid ocupa locul şase în clasament, cu 37 d epuncte, dar la doar un punct distaţă de locurile doi şi trei, CS Mioveni şi Turri Turnu Măgurele. UTA e lideru, cu 50 de puncte.

"Este clar că fiecare echipă are calculele ei. Noi am spus-o de la bun început: am pornit cu un obiectiv şi ne dorim să mergem sub orice formă până la final. Vrem ca acest sezon să se joace pe teren! Fiecare club îşi susţine punctul de vedere, şi e clar că unele echipe nu mai au nicio miză. Dar, o îngheţare a campionatului, pe lângă două luni in care fotbaliştii nu s-au antrenat...vor urma altă lună fără antrenamente. Fără competiţie e clar că aceşti jucători îşi pierd forma şi motivaţia. Toată lumea trebuie să înţeleagă că sezonul trebuie să se joace!", a mai spus Burcă.

Afla mai multe despre: liga 2rapidovidiu burca 

viewscnt
Articole similare