Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Pavel Badea a vorbit despre problema palmaresului Universităţii Craiova: ”E o situaţie confuză”

EXCLUSIV | Pavel Badea a vorbit despre problema palmaresului Universităţii Craiova: ”E o situaţie confuză”

Superliga

Comentarii

Pavel Badea, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, recunoaşte că echipa din Liga 1 nu deţine oficial palmaresul Craiovei Maxima. De altfel, acest lucru a fost stabilit de Curtea de Apel Timişoara, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă dată pe 18 iunie 2018.

În 2013, după ce FC Universitatea Craiova a fost dezafiliată de FRF, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a decis să reînfiinţeze secţia de fotbal profesionist. Ulterior, CS U Craiova a ajuns în Liga 1 şi a susţinut în repetate rânduri că este urmaşa echipei legendare care s-a înfiinţat în 1948. A cerut ca palmaresul să fie validat în instanţă, dar, după mai multe decizii, Curtea de Apel Timişoara a stabilit că nu există legătură între actuala echipă din Liga 1 şi echipa legendară a Craiovei.

”Nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înfiinţată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înfiinţat în 1991 şi a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă şi echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate”, este o parte din motivarea decizie date de judecatorii Curţii de Apel Timişoara, pe 18 iunie 2018. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

Pavel Badea, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a explicat cum s-a ajuns la această decizie. Fostul mijlocaş spune că a fost o eroare făcută de avocaţii care au reprezentat clubul şi care nu au cerut validarea palmaresului reuşit până în 1991, ci până în prezent. Totuşi, Pavel Badea susţine că asta nu înseamnă că echipa care joacă acum în Liga 1 nu este adevărata Univeristatea Craiova:

”(Echipa din Liga I e sau nu echipa la care aţi evoluat dumneavoastră?) Da, este. Spun asta pentru că Universitatea Craiova este echipa care e susţinută de comunitate, adică de Consiliul local al Municipiului Craiova, Primăria Craiova şi de Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Cu palmaresul e o situaţie confuză la momentul actual. Am avut un dosar care s-a judecat. Cei care ne-au reprezentat au cerut palmaresul pentru toată perioada existenţei echipei de fotbal. Nu, noi suntem Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi până în 1991 am concurat sub titulatura ClubSportiv Universitatea Craiova, deci nouă trebuia să ni se dea palmaresul până în 1991, lucru care din nefericire cei care ne-au reprezentat nu l-au cerut”, a declarat Pavel Badea pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pavel badeauniversitatea craiova 

viewscnt
Articole similare