Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Pentru prima dată, Cristi Chivu a explicat de ce n-a vrut să candideze la şefia FRF: ”Ştiam că pot fi atacat cu aceste lucruri!”

EXCLUSIV | Pentru prima dată, Cristi Chivu a explicat de ce n-a vrut să candideze la şefia FRF: ”Ştiam că pot fi atacat cu aceste lucruri!”

Special

Comentarii

Cristi Chivu a dezvăluit în cadrul emisiunii Sport Report motivul pentru care nu a fost de acord să candideze la preşedinţia FRF. Fostul mare fundaş român îl susţine acum pe Ionuţ Lupescu în cursa pentru această funcţie.

De-a lungul anilor, Cristi Chivu a fost văzut drept cea mai bună variantă pentru şefia FRF. Însă de fiecare dată, fostul mare internaţional român a refuzat să intre în această luptă. Prezent în platoul Telekom Sport, Chivu a explicat motivul pentru care nu a vrut să intre în bătălia pentru preşedinţia FRF.

Câştigător al Ligii Campionilor cu Inter Milano, Chivu spune că nu s-a simţit pregătit pentru o asemenea funcţie, deoarece nu era pus la punct cu tot ce înseamnă postul de şef la FRF. În schimb, spune că a văzut în Ionuţ Lupescu candidatul care se pliază pe ideile sale şi a decis să-l susţină.

"Avem datoria morală să dăm înapoi fotbalului ceea ce fotbalul ne-a dat nouă. Trebuie să ieşim din zona de confort, asta e cel mai important. Trebuie să facem lucrurile aşa cum trebuie şi ne dorim să vedem fotbalul românesc acolo unde era odată. Ne dorim să aducem din nou oamenii la stadion şi să avem performanţe în cupele europene, iar cu naţionala să ajungem la turneele finale.

Când vedeam lucrurile din afară, le vedeam oarecum diferit faţă de cum erau prezentate. Şi asta doare. Când vezi un nivel slab şi nu se generează proiecte realizabile. Dor aceste lucruri din afară, pentru că noi avem potenţial. Avem copii cu foarte multe calităţi, dar lipsa de proiecte duce la nerealizări. Şi doare pentru că ştii că pot fi făcute mai multe lucruri, care din păcate nu s-au făcut.



Nu s-a schimbat nimic. Am avut posibilitatea să merg cu el în ţară şi am realizat că am foarte multe lipsuri, din punct de vedere administrativ. Trebuie să ştiu tot ce înseamnă legislaţie, lucruri de care Ionuţ s-a lovit, în timp ce eu nu am fost atât de preocupat de ele în ultimii ani.

Ştiam că voi putea fi atacat apropo de lipsa mea de experienţă în ceea ce priveşte administraţia. Se pot învăţa aceste lucruri, sigur, dar imaginea nu e de ajuns. Imaginea contează până la un anumit punct. Îmi văd lungul nasului. Am făcut anumite alegeri în anii precedenţi, dar niciodată nu am avut intenţia să candidez pentru funcţia de preşedinte al FRF. A venit Ionuţ şi mă bucur, pentru că e nevoie de oameni care au habar",
a declarat Cristian Chivu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi chivufrfionut lupescu 

viewscnt
Articole similare