Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Personalităţile din sportul românesc care au acceptat ca numele lor să se regăsească pe sticle cu vin: "N-o s-o vând vreodată"

EXCLUSIV | Personalităţile din sportul românesc care au acceptat ca numele lor să se regăsească pe sticle cu vin: "N-o s-o vând vreodată"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Departe de ideea de a fi consumatoare de licori bahice, câteva vedete din sportul românesc au acceptat să-şi asocieze numele cu producători celebri de vinuri din România şi nu numai. Mai mult decât atât, unii chiar au încercat să încropească afaceri serioase cu producătorii viticoli.

Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Adrian Mutu sau Octavian Bellu, sunt doar câteva dintre personalităţile marcante din sportul românesc ale căror nume se regăsesc pe sticle ce conţin vinuri de foarte bună calitate. Spre exemplu, Nadia Comăneci a lansat în Statele Unite ale Americii un vin roşu, ediţie limitată, denumit sugestiv "Perfect 10's". Producătorii au scos doar zece mii de sticle.

La rândul său, fostul internaţional, Adrian Mutu a lansat în Italia, la Florenţa un vin pe care producătorii au decis să-l denumească după numărul zece pe care Mutu l-a purtat l-a echipa viola. Aşa a apărut "Il Dieci". Colaborarea dintre Adrian Mutu şi producătorul italian a durat doi ani, între 2007 şi 2009. La vremea respectivă, italienii se declarau a fi foarte încântaţi de această colaborare, iar vinul roşu a fost vândut în 8.000 de sticle.

"Aurul lui Bellu" şi "Puterea lui Bellu" au fost două denumiri de vinuri realizate de o cunoscută firmă de specialitate din România, cu ocazia zilei de naştere a renumitului antrenor de gimnastică. Cele două produse nu au fost însă comercializate vreodată. Bellu a primit din partea respectivei societăţi viticole cincizeci de sticle personalizate.

Francezii i-au făcut vin lui Ilie Năstase

Primul sportiv român care a avut însă un vin cu numele său a fost Ilie Năstase. Acesta nu a fost produs în România, ci în Franţa. Vinul s-a numit "Nasty", după porecla pe care o are Ilie Năstase. Din acea producţie a anilor '73, o singură sticlă se mai află azi în casa lui Ilie Năstase.

Fostul tenismen i-a făcut-o cadou nepotului său, Ştefan: "Este un cadou foarte preţios pe care l-am primit din partea unchiului meu. Nu ştiu cât ar valora astăzi o astfel de sticlă, dar vă spun sigur că nu o voi vinde vreodată" , a declarat Ştefan Gheorghiu pentru telekomsport.ro.  

Afla mai multe despre: ilie nastasenadia comaneciromania 

viewscnt
Articole similare