Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Pierderile vor fi imense. Aceste cluburi vor avea bugete mai mici". Cum va arăta Liga 1 după reluarea campionatului

EXCLUSIV | "Pierderile vor fi imense. Aceste cluburi vor avea bugete mai mici". Cum va arăta Liga 1 după reluarea campionatului

Superliga

Comentarii

Antrenorul Rapidului, Dan Alexa, consideră că fotbalul românesc va fi nevoit să facă eforturi considerabile pentru a trece peste perioada de inactivitate. "Chirurgul" susţine că fotbalul ar trebui reluat cât mai curând, pentru a diminua pierderile.

"În Liga 1, eu cred că este obligatoriu să se joace, pentru că dacă nu se va juca vor fi mari probleme financiare, multe cluburi vor avea de suferit. Sigur, primează sănătatea oamenilor, dar eu cred că după 16 mai se pot face nişte lucruri pentru ca să se joace. Pierderile vor fi imense. Încă nu reuşim să ne dăm seama ce înseamnă pandemia asta, cred că echipele care vor fi susţinute de primării vor avea bugete mult mai mici, pentru că altele vor fi priorităţile, în domeniul sănătăţii pierderile au fost foarte mari.

Cred că va scădea foarte mult nivelul, vom vedea. Important e să se poată juca în perioada asta pentru a reintra cât de cât în normal. Se poate întâmpla orice. Le-am spus-o şi jucătorilor mei, tot ce a fost se poate să nu mai fie, se pot schimba foarte multe, echipele care erau în formă pot să nu mai fie în formă. În momentul ăsta, pentru orice antrenor este o perioadă foarte grea, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată", a declarat antrenorul Rapidului pentru Telekom Sport. 

LPF a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că pregăteşte o propunere de protocol pentru reluarea antrenamentelor şi a jocurilor oficiale, care va fi înaintată săptămâna aceasta autorităţilor guvernamentale.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi prima conferinţă de presă în faţa jurnaliştilor, după o pauză de două luni. Printre altele, el a vorbit şi despre reluarea competiţiilor sportive, şi a confirmat că dacă acestea se vor relua, există şanse mari ca ele să se dispute fără spectatori.

„Faptul că din 15 mai vor relaxa anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viaţa normală de dinainte de epidemie. Nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate! În realitate, experţii spun că nu se ştie când vom ajunge acolo. Ne vom putea întâlni maximum câte 3, nu vom putea, o bună perioadă, să ieşim la restaurant sau la mall. Nu vom putea părăsi nici localitatea, decât cu un motiv serios. La uşa instituţiilor va fi cineva care ne va măsura temepratura, să nu fim bolnavi.

Afla mai multe despre: dan alexa 

viewscnt
Articole similare