Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Piţurcă susţine ideea promovării tinerilor de la U21 la naţionala mare: "Trebuie să aibă şansă!" Poveste interesantă din 1998, de la primul meci pe banca naţionalei

EXCLUSIV | Piţurcă susţine ideea promovării tinerilor de la U21 la naţionala mare: "Trebuie să aibă şansă!" Poveste interesantă din 1998, de la primul meci pe banca naţionalei
Comentarii

Victor Piţurcă (64 de ani) şi-a adus aminte, în direct la Telekom Sport, despre momentul în care a preluat pentru prima dată echipa naţională de seniori a României. Fostul selecţioner a povestit despre o victorie importantă obţinută cu Portugalia şi a susţinut faptul că şi tinerii cu care Mirel Rădoi (38 de ani) a reuşit calificarea la Euro 2019 de tineret merită şanse la naţionala mare.

Piţurcă a preluat echipa naţională de seniori prima dată în 1998, chiar înaintea unui meci cu Portugalia, o echipă extrem de puternică şi în trecut, dar şi acum. Antrenorul a reuşit, însă, cu ajutorul elevilor să obţină o victorie uriaşă, într-un meci în care s-a baza pe mai mulţi fotbalişti de la tineretul pe care îl calificase la turneul final din 1998.

Olteanul Piţurcă a fost selecţioner la naţionala de tineret între 1996 şi 1998. "Eu ţin minte când am preluat echipa de seniori, am avut un joc şi am jucat în Portugalia. Ştiţi ce echipă avea Portugalia, şi nu îl aveam pe Gică Hagi, se retrăsese, Adrian Ilie era accidentat sau avea cartonaşe, nu mai ţin minte. Am introdus vreo şase jucători de la tineret, cu care ajunsesem şi eu la turneul final, şi îmi era frică să nu luăm multe. Ddică exista şi posibilitatea asta. Ei bine, uite că am pregătit meciul foarte bine cu băieţii şi am reuşit victoria în zece oameni, atenţie! Un rezultat formidabil...", a spus Victor Piţurcă, la Telekom Sport.

Fostul atacant susţine ideea de a promova la echipa mare a României cât mai mulţi fotbalişti din naţionala de tineret care a ajuns până în semifinalele Europeanului din 2019, din Italia. "Trebuie şi ei la rândul lor să aibă şansă, iar şansa ţi-o faci tu!", a mai declarat Piţurcă, la Telekom Sport.



Victor Piţurcă a condus echipa naţională a României în trei mandate, în perioadele 1998-1999, 2004-2009 şi 2011-2014. Cu fostul selecţioner pe bancă, tricolorii au obţinut două calificări la Europene, în 2000 şi 2008. În prezent, Piţurcă a încheiat recent un mandat la U Craiova, iar acum e liber de contract.

Afla mai multe despre: victor piturcaechipa nationalamirel radoitineri 

viewscnt
Articole similare