Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Planul incredibil pe care-l are Cristi Chivu. La ce echipă uriaşă ar putea ajunge: ”Echipele mari riscă cu foştii mari fotbalişti”

EXCLUSIV | Planul incredibil pe care-l are Cristi Chivu. La ce echipă uriaşă ar putea ajunge: ”Echipele mari riscă cu foştii mari fotbalişti”

Stranieri

Comentarii

Giovanni Becali a dezvăluit motivul pentru care Cristi Chivu nu se gândeşte să revină în România şi vrea să antreneze în continuare la Inter Milano. Fostul căpitan al naţionalei a fost pe lista FRF pentru postul de selecţioner al naţionalei de tineret.

Cristi Chivu s-a retras în Italia şi lucrează ca antrenor pentru clubul la care a scris istorie şi alături de care a luat Liga Campionilor, Inter Milano. Fostul mare fundaş român a urmat cursurile şcolii de antrenori la Coverciano şi a prima lui aventură a fost la Inter U14. Datorită rezultatelor foarte bune, conducerea lui Inter Milano l-a avansat pe Cristi Chivu la echipa sub 17 ani.

În plus, prin realizările pe care le-a avut cu juniorii lui Inter, Cristi Chivu a intrat pe lista FRF-ului cu posibilii antrenori ai naţionalei de tineret. Până la urmă a fost ales Adi Mutu, însă Giovanni Becali spune că oricum şansele ca fostul fundaş al lui Inter să revină în România erau mici.

Fostul impresar susţine că planul lui Cristi Chivu este să acumuleze cât mai multă experienţă în meseria de antrenor, să nu sară nicio treaptă şi se gândeşte că ar putea fi promovat la echipa de tineret a lui Inter. De acolo, Giovanni Becali susţine că n-ar mai fi un pas aşa mare înspre echipa mare a lui Inter şi oferă ca exemplu modul în care Barcelona şi-a numit antrenorii în ultimii ani:



”Nu ştiu dacă Chivu se va întoarce, probabil îşi vede viitorul lui în Italia. A făcut şcoala la Coverciano, e la Inter U17, de acolo foarte bine poţi să te duci la Primavera... Uitaţi-vă la Barcelona, cum şi-a pus antrenorii întotdeauna! Stau şi mă gândesc, cine a fost Moreno, cine a fost Guardiola? Echipele mari riscă cu foştii mari fotbalişti şi îi promovează”, a declarat Giovanni Becali pentru Telekom Sport.

Mihai Stoichiţă spera în revenirea lui Chivu în România

Preşedintele Comisiei Tehnice a FRF a confirmat că Cristi Chivu a fost pe lista cu antrenori pentru naţionala de tineret, dar spune că lucrurile nu s-au încheiat după ce a fost ales Adi Mutu. Mihai Stoichiţă a declarat misterios că are ”alte planuri” pentru Chivu la FRF, însă n-a intrat în detalii.

”Chivu a fost una dintre opţiunile enunţate la penultima comisie Tehnică, în care fiecare mi-a sugerat câte trei nume. Majoritare au fost Adi, Edi, Costel Enache, Chivu, Măldărăşanu [...] Nu am vorbit cu Cristi (Chivu). Nu pot să vă spun acum, dar am alte proiecte cu Cristi în legătură cu Fedederaţia de Fotbal, am alte gânduri”, a declarat Stoichiţă.

Afla mai multe despre: cristi chivu 

viewscnt
Articole similare