Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Poveste uluitoare cu Cornel Dinu: "El mi-a dat o căpăţână, eu l-am luat la croşee". Cum s-a încheiat totul: "Nu-mi venea să cred!"

EXCLUSIV | Poveste uluitoare cu Cornel Dinu: "El mi-a dat o căpăţână, eu l-am luat la croşee". Cum s-a încheiat totul: "Nu-mi venea să cred!"

Top Interviuri

Comentarii

Fostul internaţional Aurel Ţicleanu, ajuns la 59 de ani, a rememorat o întâmplarea savuroasă din perioada în care juca fotbal. Este vorba despre o încleştare cu Cornel Dinu, din timpul unui meci Universitatea Craiova - Dinamo Bucureşti, conflict care s-a stins într-un mod absolut genial. Fostul mijlocaş al Craiovei Maxima a povestit totul la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Top Interviuri.

"Am o poveste extraordinară cu Mister. Mie mi l-au dat în marcaj şi la Craiova i-am batut cu 3-1. Şi la început venea să primească, când l-au văzut cu oameni în spate, Cheran nu i-o dădea, îl lua la înjurături pe Vava, că de ce nu i-o dă, şi la un moment dat aveau probleme cei de la Dinamo.

La o centrare în careu, eram cu spatele la poartă, a venit centrarea, am intrat într-o poziţie puţin mai joasă şi urmăream mingea. Când am ajuns aici, sus, Mister mi-a dat o căpăţână şi am căzut pe spate. Recentrare, era Cristi Vrânceanu, care a şi rămas în străinătate, recentrează şi Mister dă gol. Nemarcat în careu, de acolo a dat gol.

Îţi dai seama că eu eram o spumă de nervi. Până atunci, nu intrasem în conflict. Îl marcam, îl respectam. S-a enervatat şi din momentul ăla am zis: aşa faci? Şi a început un scandal. Şi lovituri, l-am şi călcat, că nu-l prindeam să-l lovesc. El venea şi mă lovea cu picioarele, eu îi dădeam croşee, lucruri care nu se văd şi la un moment dat am vrut să-l calc pe tendon, dar nu l-am prins, doar l-am şters. Dar el a căzut.

Îmi aduc aminte. Arbitru era Chilimbar din Piteşti, un arbitru bun. Eu deja jucam de aproape doi ani de zile şi ştii cum e, că ţi se pune o etichetă. Ăla e un jucător dur şi eu eram jucătorul care nu făcea faulturi. Şi în momentul când l-am lovit, ăsta ştia că eu sunt om la om, numai eu puteam să-l lovesc.

Şi Mister exagera, se tăvălea pe jos şi ăsta se uita la mine, că ce s-a întâmplat. Şi nu ştiu ce inspiraţie am avut, am avut o replică atunci. Zic: «nu ştiu, domnule, joacă teatru, are o prietenă la Nottara, ia lecţii în particular». Când a auzit Mister s-a trezit, s-a ridicat şi a început cu pumnii. S-a terminat meciul, i-am bătut cu 3-1, bucurie mare, nu aveam nicio treabă.

Uitând că a doua zi veneam la lotul de tineret. Ceilalţi la echipa mare. Şi am ajuns la hotel, la 23 August, iarăşi nu mă gândeam la absolut nimic, mă gândeam că mă întâlnesc cu cei de la lotul U21 şi când am intrat era în holul hotelului Mircea M. Ionescu, care îi lua interviu lui Cornel Dinu. EU când l-am văzut, am înlemnit şi a trebuit să salut, să fiu acolo. Şi mă aşteptam că începe, că pe teren, ce să îi fac, îi mai dădeam o replică, dar acolo eram expus total. Şi îi zice Mircea M. Ionescu: «ce zici de Aurică?» Şi Mister, surprinzător, zice: «îmi place puştiul, o să ajungă jucător mare». Nu îmi venea să cred, că mă aşteptam la un dezastru", a povestit Aurel Ţicleanu, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cornel dinuticleanupoveste 

viewscnt
Articole similare