Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Povestea din spatele jucătorului pe care Gigi Becali vrea să-l transfere la FCSB. A copilărit în Spania, a fost refuzat de CFR Cluj şi vrea să joace în La Liga

EXCLUSIV | Povestea din spatele jucătorului pe care Gigi Becali vrea să-l transfere la FCSB. A copilărit în Spania, a fost refuzat de CFR Cluj şi vrea să joace în La Ligagalerie foto

Fotbal

Comentarii

Numele lui Andrei Chindriş este tot mai des vehiculat printre oamenii de fotbal din România. Fundaşul central al celor de la FC Botoşani a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimul sezon, iar patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, şi l-a stabilit ca obiectiv pentru această iarnă. Mai ales că sârbul Bogdan Planic se pregăteşte să părăsească formaţia vicecampioană.

Are 20 de ani şi joacă titular pentru FC Botoşani în Liga 1, dar şi pentru naţionala de tineret a României, acolo unde Mirel Rădoi are mare încredere în el, considerându-l un înlocuitor pe măsura fundaşilor promovaţi la naţionala de seniori, Adrian Rus şi Ionuţ Nedelcearu.

Avea cinci ani când a părăsit România

Cu toate acestea, nu multă lume cunoaşte povestea din spatele performanţei, drumul lung pe care Chindriş l-a parcurs pentru a ajunge la statutul actual. A iubit fotbalul de mic, ca orice copil care a crescut cu Gheorghe Hagi sau Adrian Mutu întipăriţi pe retină, tresărind la fiecare gol marcat de echipei naţionale. A plecat la cinci ani în Spania, alături de familia sa, care şi-a găsit de lucru la o fermă de lângă Huesca. Părinţii plăteau ca el şi fratele său să facă câte două antrenamente pe săptămână la un club privat din zonă, însă nu era nimic serios.

"Am fost ca orice român care pleacă în străinătate. A fost normal, m-am integrat foarte bine pentru că eram copil şi nu am avut probleme. Şi când m-am întors, tot la fel. Mă adaptez destul de repede", a povestit Chindriş.

Înainte de a ajunge la "U Cluj" a fost refuzat de CFR Cluj

A jucat fotbal în sală până la 13 ani, când părinţii au decis că trebuie să facă cale întoarsă spre oraşul natal, Cluj-Napoca. Revenit acasă, Chindriş a luat contactul şi cu fotbalul juvenil românesc. Lăsa fotbalul în sală pentru cel din iarbă şi se înregimenta la U Cluj, nu înainte să fie refuzat de rivala CFR.

"Am fost în probe la U Cluj şi după câteva zile au zis să vin cu actele că mă primesc şi am fost foarte bine primit. Chiar de la început am jucat, mi s-a dat încredere şi m-au ajutat mult să cresc. Am fost şi la CFR Cluj, am fost refuzat şi după am fost la U Cluj. A fost perioada aia mai grea pentru U Cluj, când au retrogradat în Liga a 4-a. Atunci am plecat la FC Botoşani", a completat internaţionalul de tineret.

Gigi Becali îl doreşte la FCSB

Anul acesta, profitând şi de plecarea lui Andrei Burcă la CFR Cluj şi de regula U21, Chindriş a devenit titular incontestabil în garnitura lui Marius Croitoru, la FC Botoşani. Are 14 meciuri din 16 jucat ca titular şi un gol marcat în poarta celor de la FC Voluntari. În acelaşi timp, este titular şi în noua echipă creionată de Mirel Rădoi la echipa naţională de tineret.

"Anul trecut jucam din când în când. Anul acesta am început să prind toate meciurile la echipa de club şi la echipa naţională, din 3 în 3 zile. E puţin mai obositor, mai solicitant, dar îmi place. Marius Croitoru m-a ajutat foarte mult. Mi-a dat încredere şi m-a băgat să joc. De aici au plecat toate. M-a ajutat foarte mult şi domnul Rădoi, care mi-a dat încredere să joc şi sper să o fac în continuare", a completat Chindriş.

Forma foarte bună i-a propulsat cota pe Transfermarkt la 500.000 de euro, însă conducerea celor de la FC Botoşani nu vor să se despartă prea curând de el. Gigi Becali este cel care insistă pentru tânărul fundaş central, însă moldovenii ţin la preţ.

"Chindriş tocmai a semnat pe patru ani cu Botoşaniul. Gigi Becali m-a sunat o singură dată să mă întrebe de Andrei şi i-am spus că nu e de vânzare. Acum vin şi vă spun că este momentan, dar pentru 3 milioane de euro la FCSB!", spunea în urmă cu câteva zile patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime.

Andrei Chindriş îi are ca idoli pe spaniolii Pique şi Sergio Ramos, iar într-o bună zi speră să ajungă şi el în La Liga. Până atunci, aşteaptă o ofertă concretă de la FCSB, formaţia care şi-a manifestat recent interesul pentru jucător. Chindriş nu ar spune "Nu" unui transfer la FCSB.

"Am fost surprins, că nu am jucat foarte mult şi m-am bucurat. Asta mă bucură, îmi dă motive să cred că ceea ce fac e bine. Şi o să continuă să muncesc. (Atunci când se vorbeşte despre trei milioane de euro cum sună?) Aici nu intervin eu. Sunt vorbe. Când va fi o ofertă concretă.... Mi-a plăcut Chiricheş, iar acum în Liga 1 mai e Burcă şi Miron, care au fost cu mine în echipă şi care m-au ajutat să cresc. Din afară, îmi plac Pique şi Sergio Ramos. Să vedem ce va fi. Mie mi-ar plăcea să joc în Spania, la un moment dat în viaţa mea", a declarat Chindriş.

Vrea să ajungă la Campionatul European de tineret din 2021

Naţionala de tineret a României va întâlni reprezentativa similară a Finlandei, joi, 14 noiembrie, de la ora 20, pe stadionul "Anghel Iordănescu" din Voluntari, apoi marţi, 19 noiembrie, se vor deplasa în Irlanda de Nord, preliminariile Campionatului European din 2021, în etapele 4 şi 5 ale Grupei 8 preliminare.

"Este un meci foarte important, dacă câştigăm trecem peste ei. Şi ăsta este un lucru foarte important, să-i lăsăm sub noi în clasament. Cred că tot timpul cei mai în formă jucători vor juca şi pot apărea oricând schimbări, pentru că avem foarte mulţi jucători valoroşi", a adăugat Chindriş.

Afla mai multe despre: fotbalchindrisbotosaniucluj 

viewscnt
Articole similare