Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Povestea neştiută a precedentei participări a României la Campionatul European de tineret. Cum a ratat un "tricolor" turneul final din 1998

EXCLUSIV | Povestea neştiută a precedentei participări a României la Campionatul European de tineret. Cum a ratat un "tricolor" turneul final din 1998

Top Interviuri

Comentarii

Ultima dată când România a participat la un turneu final de Campionat European a fost în 1998, când acesta s-a organizat chiar la Bucureşti. Reprezentativa de tineret a fost printre cele opt echipe calificate şi chiar dacă Victor Piţurcă a avut la dispoziţie un lot extrem de talentat, un fotbalist care câştigase până în acel moment de patru ori campionatul în România a ratat prezenţa la european.

"Aveam o generaţie foarte bună, cu Dănciulescu, Miu, Reghecampf, Luţu, Ciocoiu", îşi aduce aminte Laurenţiu Roşu, într-o discuţie cu moderatorul emisiunii, Alexandru Săbău, în cadrul Top Interviuri.

Roşu, care juca în acel moment la Steaua, trebuia să fie pe lista jucătorilor convocaţi la turneul final, chiar a fost la lot câteva zile, însă ghinionul, aşa cum a recunoscut chiar el, în exclusivitate pentru Telekom Sport, l-a făcut să nu joace la ultimul turneu final sub 21 de ani la care am participat în ultimii 21 de ani: "Am avut ghinion pentru că am jucat în toate meciurile din preliminarii, ne-am calificat şi după aia mi-am rupt mâna la Bastia, cu Steaua. Mi-am revenit în aprilie şi când a venit turneul final m-a chemat în cantonament şi după două zile m-a trimis acasă. Mi-a zis te văd că alergi cu mâna aşa, te protejezi. Eu vroiam să joc, să fiu acolo prezent dar am înţeles situaţia. Şi ăla a fost ghinionul meu".

Mai târziu în acelaşi an, Roşu a fost convocat la prima reprezentativă pentru care, până în 2007, a adunat 38 de selecţii şi cinci goluri. După ce a plecat de la Steaua, în 2000, el a mai evoluat în Spania la Numancia, Recreativo Huelva şi Cadiz. 

Lotul convocat de Victor Piţurcă pentru EURO U21 1998: Bogdan Lobonţ, Tiberiu Lung (portari); Cosmin Contra, Iulian Miu, Adrian Iencsi, Erik Lincar, Cornel Frăsineanu, Marius Iordache (fundaşi); Mihai Tararache, Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Ionuţ Luţu, Eugen Trică, Cătălin Liţă, Cătălin Munteanu, Laurenţiu Reghecampf, Robert Vancea (mijlocaşi); Ionel Dănciulescu, Adrian Mihalcea, Cristian Ciocoiu (atacanţi). 

Afla mai multe despre: laurentiu rosutop interviuri 

viewscnt
Articole similare