Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, sfătuieşte jucătorii să rămână în cantonament. "Există posibilitatea să duci virusul acasă, familiei tale"

EXCLUSIV | Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, sfătuieşte jucătorii să rămână în cantonament. "Există posibilitatea să duci virusul acasă, familiei tale"

Liga 2

Comentarii

Sportul a fost trecut în plan secund în toate ţările lumii unde pandemia coronavirusului COVID-19 a pus stăpânire. Este şi cazul României. Cluburile de fotbal din ţara noastră au trebuit să pună la punct o strategie care să proteja atât integritatea echipei, a jucătorilor, cât şi famiile acestora.

Un caz special ar fi cel al jucătorilor de la Gloria Buzău, unde conducerea echipei a decis rămânerea în cantonament, timp de 14 zile, chiar dacă în tot acest timp nu se vor efectua antrenamente şi nu se vor disputa niciun fel de partide. Decizia provine din dorinţa de a preveni răspândirea coronavirusului. Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori din România (AFAN) i-a sfătuit pe jucătorii buzoieni să respecte indicaţiile clubului, mai ales dacă au un temei de prevenire a pandemiei.

"Cei de la Gloria Buzău le-au impus jucătorilor, printr-o decizie la nivel de club, să nu părăsească clubul minimum 14 zile începând de azi şi ei ne-au întrebat: <<Poate clubul să ne forţeze să rămânem 14 zile în condiţiile ă care noi nici nu facem, antrenament şi nu prestăm activitatea pentur care avem contractele?>>. Sfatul nostru a fost să rămână 14 zile în carantină. Există posibilitatea să te duci acasă, să ai un jucător infectat şi să transmiţi virusul familiei şi atunci sfatul nostru a fost să rămână 14 zile în Buzău. E şi o decizie a Consiliului Judeţean prin e recomandat ca toţi cetăţenii din judeţ să rămână în judeţul respectiv. Trebuie să-şi asume riscul ca în momentul în care au alesa să plece acasă, să nu mai fie remunerat pentru luna repectivă. În viitor, după ce se va termina nebunia asta, vor fi nenumărate procese, sunt sigur de asta. Sunt cluburi care vor încerca să nu mai plătească lunile în care va fi nebunia asta cu coronavirusul. De la începutul anului când aveam 50 şi ceva de dosare în trei luni, ne aşteptăm să avem un număr mult mai mare de dosare", a declarat preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, la Telekom Sport.

SCM Gloria Buzău este pe locul nouă în Liga a ll-a, cu 33 de puncte, la şase în spatele în spatele celor de la CS Mioveni, formaţie de pe locul secund ce oferă promovarea în Liga 1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare