Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Preşedintele lui Poli Iaşi trage un semnal de alarmă: "Luni jucăm cu Viitorul. Dacă virusul se află în perioada de incubaţie şi transmitem mai departe?"

EXCLUSIV | Preşedintele lui Poli Iaşi trage un semnal de alarmă: "Luni jucăm cu Viitorul. Dacă virusul se află în perioada de incubaţie şi transmitem mai departe?"

Fotbal

Comentarii

Preşedintele celor de la Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, s-a arătat extrem de îngrijorat faţă de ultimele evenimentele de la Dinamo. Cele două formaţii s-au întâlnit în meci direct, duminică, într-o partidă de campionat.

Ciprian Paraschiv, preşedintele celor de la Poli Iaşi, se gândeşte că poate ar fi mai bună amânarea partide cu Viitorul Constanţa, de luni, în contextul în care jucătorii săi au înfruntat pe Dinamo în urmă cu câteva zile. Oficialul moldovenilor pune răul înainte şi se gândeşte că există posibiliatatea ca, la ora partidei cu Viitorul, în cazul unor presupuse infectări cu COVID-19 de la dinamovişti, virusul să se afle în perioada de incubaţie şi să nu fie detectat la timp printre jucători săi. Loturile echipelor din Liga 1 sunt testate, de regulă, cu cel puţin 48 de ore înaintea unui meci.

"În primul rând am primit vestea cu mare îngrijorare pentru că noi am făcut testarea înaintea meciului cu Dinamo şi toată lumea era în regulă. La acest moment, pentru că au fost contacte directe, pentru că eu cred că au fost contacte directe, antrenorii mei au lucrat la Dinamo, sunt convins că s-au salutat cu cei de acolo. Sunt foarte îngrijoraţi pentru că noi nu avem nicio vină, dacă Doamne fereşte, la următoarea testarea vom avea probleme. Ne pare foarte rău pentru jucătorii luI Dinamo, în mod cert, Doamne fereşte de aşa ceva,  dar în acelaşi timp sunt foarte îngrijorat pentru echipa mea. Te gândeşti şi mai departe. Luni am meciul cu Viitorul, dacă băieţii mei se află în perioda de incubaţie şi dăm mai departe. Astea sunt cele mai negre scenarii pe care le văd acum", a declarat Paraschiv, pentru Telekom Sport.

Există posibilitatea ca întreg staff-ul celor de la Poli Iaşi să fie supus unui nou set de teste, deoarece jucătorii şi antrenorii celor de la Iaşi şi Dinamo se cunosc foarte bine şi au interacţionat în ziua meciului, chiar dacă au încercat să respecte normele de distanţare socială. La vestiare sau în duelurile "om la om", toate aceste precauţii dispar involuntar.

"(Luaţi în calcul o retestare?) Deja patru zile, aşteptăm şi noi indicaţii de la Ligă. Să vedem ce ar trebui făcut. Din ce ştiu eu, perioada de incubaţie este mai mult de 5 zile. Cel puţin 7 zile, nu ştim când am avea timp să o facem. O facem degeaba acum dacă o facem într-un timp atât de scurt. Dar aşteptăm recomandări de la Ligă, Federaţie, cei care au redactat protocolul medical. Mi se pare normal ca jucătorii care sunt în regulă, testaţi negativ să nu se antreneze în această perioadă şi să stea în autoizolare", a completat Ciprian Paraschiv.

Data limită la care trebuie încheiat sezonul de Liga 1 este de 5 august. Barajul de menţinere/promovare în Liga 1 era programat iniţial pe 9 şi 12 iulie, însă existe şanse să fie mutat pe 15 şi 18 iulie, pentru a le oferi răgaz în disputarea restanţelor.

"Asta oricum e o mare problemă privind, nu mai sunt date în calendar. E o nebunie. Nu îmi dau seama cât au încercat să respecte protocolul sau nu, dar din informaţiile mele şi ei, la rândul lor, au avut contact cu cei de la Petrolul. Deci nu ştii de unde a plecat şi unde se poate ajunge. Dacă ai mei, Doamne fereşte, sunt infectaţi şi eu am meci cu Viitorul şi la rândul lor, nu ştiu cum va juca acest play-out. Ne sperie. Să nu uităm că Mircea Rednic are o vârstă, are 58 de ani. Şi noi mai în etate, sunt vulnerabili. Chiar nu vedem o soluţie cum ar putea arăta play-out-ul în continuare. Chiar nu mai vreau să fiu văzut ca nebunul Ligii 1. Ce am avut de zis, am zis atunci. Acum eu îmi doresc ca echipa mea să fie sănătoasă şi să ne luăm punctele noastre", a completat preşedintele celor de la Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare