Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Prima reacţie a lui Ilie Năstase după eşecul usturător al UNPR la Europarlamentare! Şi-a anunţat retragerea

EXCLUSIV | Prima reacţie a lui Ilie Năstase după eşecul usturător al UNPR la Europarlamentare! Şi-a anunţat retragerea

Special

Comentarii

Ilie Năstase, primul număr unu mondial din istoria tenisului, s-a aflat pe listele europarlamentare din partea UNPR. La alegerile desfăşurate ieri, scorul formaţiunii politice pentru care a camdidat fostul mare tenismen, la fel ca şi Anghel Iordănescu, a fost unul dezastruos. 0.39%. După aceste rezultate Năstase a comentat în stilul său caracteristic pentru site-ul telekomsport.ro.

"Gata cu politica. Mă retrag. Rămân doar cu nişte prietenii durabile pe care le-am legat cu câţiva oameni politici. Poate că e mai bine că n-am ieşit. Prefer să stau cinci ani cu soţia mea decât să fiu la Bruxelles, să văd cum se ceartă românii între ei. Certurile din ţară s-au transferat în Uniunea Europeană. Asta e realitatea!", a precizat Năstase pentru telekomsport.ro.

Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu au participat la alegeri pe listele UNPR, cei doi foşti mari sportivi ai României fiind plasaţi pe primele două poziţii. Rezultatul scrutinului a fost însă unul dezastruos pentru UNPR, mult sub aşteptările preşedinteului  Gabriel Oprea, care anunţa un scor peste pragul electoral de 5%, dar şi sub sondajele efectuate înainte de alegeri, care ofereau candidaţilor UNPR 1% din voturi.

După ce au fost numărate aproape toate voturile exprimate pe 26 mai 2019, UNPR a obţinut 0,39% din voturi, o înfrângere zdrobitoare pentru partidul ce i-a avut drept capete de "afiş" pe Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu.

Rezultate provizorii Europarlamentare 2019, după procesarea a 96,53%  din voturi:

1. PNL - 26,81%
2. PSD - 23,39%
3. USR-PLUS - 21,37%
4. PRO Romania - 6,62%
5. PMP -  5,66%
6. UDMR -  5,46%
7. ALDE - 4,24%

viewscnt
Articole similare