Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Primul stadion din România care va avea de suferit din cauza coronavirusului: ”Cel mai probabil, nu vom reuşi să-l finalizăm în acest an”

EXCLUSIV | Primul stadion din România care va avea de suferit din cauza coronavirusului: ”Cel mai probabil, nu vom reuşi să-l finalizăm în acest an”

Superliga

Comentarii

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost revelaţia sezonului trecut, reuşind prima prezenţă în play-off-ul Ligii 1, la doar un an de la promovare. Formaţia covăsneană este una dintre cele mai stabile din punct de vedere financiar, iar investiţiile masive s-au concretizat şi din punct de vedere al infrastructurii. Actuala arenă din Sfântu Gheorghe a fost modernizată pentru a fi conformă cu standardele impuse de LPF pentru Liga 1, fiind dotată cu nocturnă.

Totuşi, Sepsi spera să se mute în casă nouă în acest an, fiind deja demarată construcţia unei noi arene în Sfântu Gheorghe. Noua arenă urmează să aibă 8.000 de locuri şi să devină una dintre cele mai moderne arene din ţară, deadline-ul pentru finalizare fiind noiembrie 2020. 
 
Însă debutul pandemiei de COVID-19 a dat peste cap planurile covăsnenilor. Arena de 12 milioane de euro, bani veniţi în mare parte de la Guvernul maghiar, nu va putea fi gata, existând probleme în finalizarea acesteia, aşa cum a recunoscut inclusiv finanţatorul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi.
 
”Vom lua o serie de măsuri pentru a rezista în această perioadă dificilă pentru toată lumea. E clar că vor exista efecte ale pandemiei asupra clubului. Şi suntem conştienţi că în cazul nostru va fi influenţat şi proiectul noului stadion. Cel mai probabil, nu vom reuşi să finalizăm în acest an, aşa cum am preconizat”, a spus Dioszegi pentru Telekom Sport. 
 
Totodată, finanţatorul lui Sepsi, care deţine o brutărie în oraşul Sfântu Gheorghe, trage un semnal de alarmă şi cu privire la viitorul multor echipe din Liga 1: “Este o perioadă de criză, este o perioadă dificilă şi cred că lumea fotbalului se va schimba, fiecare echipă va avea un buget mai redus”, spune Dioszegi.

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare