Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Putea fi noua "perlă" a Craiovei, dar a ajuns la Viitorul! Cum l-a luat Hagi pe unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga 1

EXCLUSIV | Putea fi noua "perlă" a Craiovei, dar a ajuns la Viitorul! Cum l-a luat Hagi pe unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga 1

Farul Constanța

Comentarii

La doar 20 de ani, Radu Boboc este unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din Liga 1 şi totodată unul dintre cei mai buni fundaşi români ai momentului. Chiar dacă încă nu a făcut pasul la naţionala mare, Boboc va fi piesă de bază în echipa lui Adrian Mutu. Totuşi, altul ar fi putut fi destinul lui.

Într-un interviu exclusiv pentru Telekom Sport, fundaşul lateral a povestit cum a ajuns din Craiova la Constanţa şi motivul pentru care a ajuns să evolueze, în cele din urmă, în tricoul celor de la Viitorul Constanţa. 

"Eu când am plecat din Craiova a fost acea problemă cu echipele, nu mai era nicio echipă în Craiova şi eram într-o vacanţă chiar în Constanţa cu părinţii mei şi atunci am fost sunat să vin la Academie", a declarat Boboc. Aşadar, altfel ar fi putut fi cariera lui Boboc dacă atunci când a plecat de la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" exista o echipă din Craiova în prima ligă. 

  • Nouă selecţii are Radu Boboc pentru România U21. El a jucat şi la Campionatul European din Italia, din vara trecută
  • Două goluri şi trei assist-uri are fundaşul în acest sezon pentru Viitorul, în 20 de partide

"Am jucat 5 ani mijlocaş ofensiv". Boboc valorează peste un milion de euro 

Radu Boboc nu a fost dintotdeauna fundaş lateral. Chiar el a recunoscut că alta era poziţia pe care a fost adus la Academia lui Gheorghe Hagi: "Atunci jucam fundaş central şi eram agresiv. Şi interceptam mingea bine. Când am venit aici am trecut ca mijlocaş ofensiv, am jucat 5 ani numai mijlocaş ofensiv. Înainte să vin la echipa mare, cu un an înainte am fost pus pe postul de fundaş dreapta. Am avut o discuţie cu Mister şi mi-a spus că el crede că pot să ajung cel mai bun fundaş dreapta din România şi i-am ascultat sfatul. Eu când eram mic jucam atacant cu prietenii mereu. Îmi plăcea să dau goluri, dar nu s-a putut", a mai declarat jucătorul de la Viitorul.

În prezent, Radu Boboc valorează 1,3 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, însă Gică Hagi nu se grăbeşte să îl vândă. Chiar "Regele" a recunoscut că vara trecută a avut o ofertă pentru el, însă suma oferită era mult prea mică pentru ceea ce promite Boboc. 

Afla mai multe despre: radu bobocviitorul 

viewscnt
Articole similare