Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Rădoi l-a surprins pe Marius Lăcătuş: "Nu mă gândeam că vrea să plece". Ce variante vede "Fiara" pentru banca naţionalei

EXCLUSIV | Rădoi l-a surprins pe Marius Lăcătuş: "Nu mă gândeam că vrea să plece". Ce variante vede "Fiara" pentru banca naţionalei

Echipa națională

Comentarii

Marius Lăcătuş este unul dintre susţinătorii lui Mirel Rădoi şi consideră că actualul selecţioner ar trebui să continue pe banca naţionalei României şi în 2022.

"M-a luat prin surprindere că a luat această hotărâre de a pleca, mai ales după o perioadă destul de bună. Dacă ne gândim la luna septembrie şi la jocurile din octombire, echipa naţională a avut prestaţii bune care îţi dau speranţe pentru viitor, cel puţin pentru calificarea la baraj, să sperăm că o vom obţine.

Poate se vor găsi soluţii ca el să continue. Ar fi păcat, e o muncă încpută de el cu echipa. Sper să continue. (n.r. dacă va pleca Rădoi) Cred că e nevoie de un antrenor cu experienţă, un antrenor care cunoaşte bine sau chiar foarte bine fotbalul românesc. Timpul ne presează. În martie e primul joc de baraj. Nu va avea mult timp la dispoziţie nici pentru amicale, vine vacanţă de iarnă şi imediat ne trezim că jucăm jocurile de baraj.

Eu cred că cei de la FRF îi vor propune un nou contract lui Rădoi. Mi s-ar părea anormal să nu se aşeze un pic la masă să discute. Nu cred că selecţionerul pleacă aşa, a dat o declaraţie şi pleacă fără o reacţie a FRF-ului. E şi Olăroiu o soluţie. E şi Piţurcă, poate şi Boloni să fie o soluţie. Dar nu cred că va veni cineva doar pentru două jocuri la naţională" , a spus Marius Lăcătuş pentru telekomsport.ro.

Rădoi şi-a anunţat plecarea de la naţionala României

Săptămâna trecută, echipa naţională a României a revenit după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua şi a învins, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Armeniei, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au urcat pe locul 2 în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru a ajunge la barajul care va avea loc la finalul lunii martie.

A marcat: Mitriţă '26.

Clasamentul grupei înaintea acestor partide este următorul: Germania - 21 puncte, România - 13 puncte, Macedonia de Nord - 12 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 8 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este prima echipă europeană calificată la CM din Qatar.

În ultimele două etape al grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie.

Imediat după meciul cu Armenia, Mirel Rădoi a dezvăluit că nu va mai continua pe banca naţionalei şi în 2022, indiferent de rezultatele ultimelor două partide din grupă de preliminarii.

"În momentul de faţă ar trebui să vorbim despre partidele rămase şi nu despre soarta mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea federaţiei să vină cu un contract... Nu vreau să creăm un alt subiect. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil.

Vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia? Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa naţională vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici?

Dacă am spus aşa, aşa e. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!" , a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: marius lacatus 

viewscnt
Articole similare