Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Rămânem fără selecţioner la naţionala de handbal? Anunţul făcut de Ambros Martin: "Ăsta ar putea fi viitorul meu"

EXCLUSIV | Rămânem fără selecţioner la naţionala de handbal? Anunţul făcut de Ambros Martin: "Ăsta ar putea fi viitorul meu"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal va mai avea selecţioner încă doi ani, cel mult. Martin Ambros se reprofilează după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul lui principal e să ducă România la Jocurile de peste doi ani.

Peste trei luni România va debuta la Campionatul European, cel mai important eveniment din handbalul feminin în acest an. România are grupă grea cu Norvegia, cu Germania şi cu Cehia. E prima competiţie continentală la care se pune la bătaie un loc pentru Jocurile Olimpice din Japonia. Condiţia ca România să-l obţină este să câştige competiţia, o condiţie extrem de dificil de îndeplinit.
România nu a luat niciodată "aurul" la europene. Are o singură medalie - de bronz la campionatul din 2010, din Danemarca şi Norvegia.
 
Ambros Martin împlineşte doi ani pe banca României şi mai are încă aproape doi de contract, până după Jocurile Olimpice, la care trebuie să califice România. Ibericul e în paralel şi antrenorul rusoaicelor de la Rostov Don, pe care le-a preluat în acest an, după patru Ligi ale Campionior cucerite cu Gyor. După 14 ani doar pe banca echipelor feminine, Martin vrea să treacă la un alt nivel. 
 
"Cu o ofertă foarte bună, aş accepta să antrenez o echipă de băieţi. Ăsta este viitorul meu. Poate după Jocurile Olimpice de la Tokyo voi încerca. Mi-ar plăcea să încerc şi la băieţi", a declarat Ambros Martin în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: ambros martinnaţionalăce 

viewscnt
Articole similare