Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Rapid l-a prezentat pe Alexandru Dandea: „Familia m-a îndemnat să vin aici. Tătăl meu e foarte fericit”

OFICIAL | Rapid l-a prezentat pe Alexandru Dandea: „Familia m-a îndemnat să vin aici. Tătăl meu e foarte fericit”

Rapid

Comentarii

Rapid şi-a luat fundaş de Liga 1. Telekom Sport a aflat că Alexandru Dandea (32 de ani) a semnat cu gruparea din Giuleşti. Informaţia a fost confirmată de giuleşteni, care l-a prezentat oficial pe fotbalist.

UPDATE: Aşa cum a anunţat în exclusivitate telekomsport.ro, Alexandru Dandea a fost transferat de la Astra Giurgiu, acolo unde a bifat cinci jocuri în actualul sezon al primei ligi, dintre care două ca integralist, cu FCSB şi Universitatea Craiova.

Rapidist recunoscut, Dandea (32 de ani) a început fotbalul mare la Arieşul Turda, în 2008, după care a mai evoluat la CSM Rm. Vâlcea, CS Turnu Severin, Dinamo Bucureşti, Zakarpatia (Ucraina), Sportul Snagov, Hermannstadt şi Astra Giurgiu.

„Am venit cu gânduri măreţe, să ajungem în Liga 1, unde îi stă bine Rapidului, unde merită să fie, pentru că este o echipă de tradiţie, o echipă cu milioane de suporteri şi îmi propun să pun şi eu umărul la această promovare. N-a fost o decizie grea să las prima ligă pentru Liga 2, pentru că întotdeauna mi-am dorit să îmbrac tricoul Rapidului. Familia m-a îndemnat să vin aici, tatăl meu este foarte fericit pentru că Rapid este echipa pe care o iubeşte din copilărie şi pentru mine a fost o decizie foarte uşoară”, a spus Alex Dandea, pentru fcrapid.ro.


Rapidul luptă cu şanse mari la promovarea în Liga 1 şi caută să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, iar echipa lui Adrian Iencsi a primit întăriri. Giuleştenii l-au transferat pe Alexandru Dandea, după cum a aflat Telekom Sport, ultima dată la Astra, în Liga 1.

Sursele Telekom Sport susţin că fundaşul central şi-a reziliat contractul cu Astra şi a semnat cu Rapid. Alexandru Dandea e un fundaş central cu mare experienţă în Liga 1, dar şi în străinătate. Apărătorul va alătura elevilor lui Adrian Iencsi. Dandea e al zecelea transfer al verii la Rapid, după Adrian Bălan, Anestis Nastos, Raul Costin, Alexandru Pop, Alin Fica, Daniel Benzar, Mircea Leasă, Cătălin Ţîră şi Radu Crişan.

Alexandru Dandea e campion în Liga 1, cu Astra. Gruparea de la Giurgiu a câştigat titlul în 2016. Potrivit surselor Telekom Sport, Dandea a acceptat un salariu mai mic pentru a juca la Rapid. La Astra câştiga 6.000 de euro pe lună. Cel mai probabil, acesta va fi prezentat oficial duminică, 11 octombrie.

Dandea e rapidist de mic!

Într-un interviu acordat Telekom Sport pe timpul carantinei, Alexandru Dandea mărturisea că e rapidist şi i-ar plăcea să îmbrace tricoul formaţiei din Giuleşti. ”Acum două zile m-am uitat la acel meci din Giuleşti, în care Rapidul a bătut cu 5-1. M-am uitat şi la dubla din Cupa UEFA. Acolo nu a fost prea bine, dar n-am ce să fac. Sincer, mi-aş dori să joc la Rapid, asta e şi dorinţa tatălui meu. Am vorbit cu el şi mi-a spus că şi-ar dori să mă vadă jucând în Giuleşti. Aştept ofertă... Nu ştiu, mai am contract cu Astra. Dar în fotbal nu ştii niciodată”, a mărturisit Dandea, pentru Telekom Sport.

Râmnicu Vâlcea, Turnu Severin, Dinamo, Goverla (Ucraina), Metalul Reşiţa, Hermannstadt şi Astra sunt echipele din CV-ul lui Alexandru Dandea.

  • 300.000 de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Dandea în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: alexandru dandeatransferliga 2rapid 

viewscnt
Articole similare