Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Răspunsul lui Pancu după ce Şumudică a sugerat schimbarea numelui stadionului din Giuleşti

EXCLUSIV | Răspunsul lui Pancu după ce Şumudică a sugerat schimbarea numelui stadionului din Giuleşti

Rapid

Comentarii

Stadionul din Giuleşti este în proces de construcţie în acest moment, iar odată cu ridicarea unei noi arene, Marius Şumudică a venit cu propunerea ca numele să fie schimbat. Daniel Pancu a comentat şi el această idee.

Marius Şumudică şi-ar dori ca noul stadion din Giuleşti să poarte numele unuia dintre cei mai mari jucători din istoria Rapidului, Dan Coe. Daniel Pancu este de părere că lumea s-a obişnuit cu vechiul nume, Valentin Stănescu, însă pe lângă Dan Coe, în istoria Rapidului mai pot fi găsiţi foşti jucători sau antrenori care să dea numele noului stadion. 

"Valentin Stănescu s-a obişnuit toată lumea cu această denumire, Dan Coe e iarăşi un nume imens. Mai găsim în istorie alte zece nume de jucători sau antrenori care au reprezentat la cel mai mare nivel Rapidul", a spus Pancu, în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Cu toate acestea, fostul antrenor de la Rapid crede că indiferent de ce nume va purta noua arena, vechiul spirit din Giuleşti va fi prezent şi va băga teama în echipele oaspete: "Sunt convins că în momentul când noul stadion va fi plin va fi un infern pentru adversari".

Cine a fost Dan Coe, legenda Rapidului care a dispărut în mod misterios

Dan Coe este una dintre embeleme Rapidului. S-a născut pe 18 septembrie 1941, într-o familie de aromâni. Duce Coe, tatăl său, a fost jucător la Sportul Studenţesc, dar Dan Coe a ales Rapidul, unde a contribuit la primul titlu din istoria clubului. Fundaş de meserie, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai Rapidului şi suporterii i-au dedicat şi un cântec: ”Un salut din vechea Troie, pentru faima lui Dan Coe şi înc-o dată că e voie / Ahoe!”.
 
A strâns 41 de selecţii la echipa naţională, a făcut parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice Tokio 1964 şi din cel pentru Cupa Mondială Mexic 1970 - însă la acest turneu n-a jucat deloc. 
În 1971, Dan Coe a lăsat Rapidul după 11 sezoane şi s-a transferat în Belgia, la Antwerp. În 1973 s-a despărţit de belgieni şi a încercat să revină la Rapid, dar n-a mai fost primit. A semnat cu Oţelul, pentru care a jucat până în 1975, când şi-a încheiat cariera. A luat ulterior calea exilului şi s-a stabilit în Germania, unde a reuşit să-şi aleagă şi familia. Dan Coe s-a alăturat însă echipei de la Europa Liberă şi a început să fie vânat de fosta securitate.
 
De altfel, a murit în condiţii misterioase. Pe 19 octombrie 1981, Dan Coe a fost găsit spânzurat în faţa uşii apartamentului, ancheta a stabilit că s-a sinucis, dar apropiaţii săi n-au crezut niciodată în această ipoteză: ”Nu se sugruma el, l-au făcut ăia că a vorbit una, alta pe la radio. Nu cred că-şi lua el zilele, iubea prea mult viaţa”, a spus Rică Răducanu, fost coleg cu Dan Coe la Rapid şi la echipa naţională. 

viewscnt
Articole similare